Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, αναφορικά με την επιβολή διοδίων στο δρόμο Χαλκίδας-Σχηματαρίου, το άθλιο οδικό δίκτυο της Εύβοιας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε γενικό επίπεδο ο νομός.
Το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
Το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας

Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι οι τροποποιήσεις των Συμβάσεων Παραχώρησης των μεγάλων Έργων οδοποιίας θα προωθηθούν στη Βουλή για κύρωση.

Είναι φανερό ότι ο Υπουργός, μετά και την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση βουλευτή του Νομού, δεν έχει αποδεχθεί την πρότασή μας, για την αφαίρεση από τη Σύμβαση Παραχώρησης, την είσπραξη Διοδίων από το Τμήμα Σχηματάρι-Χαλκίδα για την Ιονία Οδό.

Επομένως, παρά τις όποιες δυσκολίες που υπάρχουν είναι ώρα να παρέμβουν οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο για αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Εύβοια.

Όπως έχει τονιστεί από όλους, είναι αδιανόητο να έχουμε ένα τέτοιο οδικό Δίκτυο (τον διαμήκη άξονα), χωρίς στοιχειώδη ασφάλεια, ξεπερασμένο από τα πράγματα, εδώ και πολλές δεκαετίες και να υποχρεωνόμαστε να αποπληρώνουμε για 30 χρόνια την κατασκευή της Ιονίας Οδού που θα βρίσκεται στη δυτική Ελλάδα.

Μας αντιμετωπίζουν δηλαδή σαν να μας έχουν λύσει τα προβλήματα οδοποιίας και μας ζητούν  να συμβάλλουμε και εμείς για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων οδοποιίας της χώρας.

Έχουμε ζητήσει την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων, κυρίως του Διαμήκη Άξονα. Δηλαδή την ένταξη των παρακάμψεων, που έχουν ολοκληρωμένες μελέτες :

  • ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΨΑΧΝΩΝ
  • ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
  • ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ &
  • ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Υπάρχουν όμως και οι μελέτες που εκπονούνται από το 2003, όπως η παράκαμψη της Αγίας Άννας και το τμήμα Ψαχνά-Κυπαρρίσι, που πρέπει επί τέλους να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια και να ολοκληρωθούν άμεσα.

Υπάρχει η δέσμευση του Υπουργού κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη για την ένταξη και κατασκευή της Παράκαμψης Χαλκίδας, όπως και θετική στάση για τις παρακάμψεις Βασιλικού-Αμαρύνθου και Αλιβερίου, που όπως προαναφέρθηκε έχουν ολοκληρωμένες μελέτες, αλλά με την προϋπόθεση να χαρακτηριστεί ο διαμήκης άξονας, Διευρωπαϊκό Δίκτυο. Αυτό έγινε στις 18 & 19 Νοεμβρίου, με την ολοκλήρωση του χαρακτηρισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ενταχθούν τα έργα και να χρηματοδοτηθούν από τα Κοινοτικά προγράμματα, όπως το «Ταμείο Συνοχής» κλπ.

Έχουμε ζητήσει  επίσης, η χρηματοδότηση των μελετών του βόρειου άξονα, να αντιμετωπιστεί με την ένταξή τους ως υποέργο στην παράκαμψη Χαλκίδας, κάτι που αποτελεί συνήθη πρακτική, αφού η χώρα μας δεν διαθέτει δικούς της πόρους(Εθνικούς πόρους).

Αυτά είναι τα θέματα προτεραιότητας για την Εύβοια και πρέπει με κάθε τρόπο να αντιμετωπιστούν.

Η γνώμη μας είναι, ότι χρειάζεται κοινή δράση όλων των βουλευτών του Νομού, συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με τους τοπικούς φορείς.

Όλοι γνωρίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο ενεργούν σε πολλούς Νομούς της χώρας και πάντα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα.

Όμως πρέπει ακόμα να υπενθυμίσουμε ότι αυτή την περίοδο συντάσσονται τα προγράμματα της 5ης προγραμματικής περιόδου και πρέπει οι εκπρόσωποι της Εύβοιας να ασχοληθούν ενεργά και με αυτό το σοβαρό θέμα, γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί η αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων όπως, η διάθεση των υπολοίπων ποσών για το Νοσοκομείο, το Φράγμα Ψαχνών και των Μανικιών, Αλιευτικά καταφύγια, Λιμενικά Έργα  κ.α.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας