Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατάθεσε ο βουλευτής της Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, για την ανάγκη διεξαγωγής φορολογικών ελέγχων σε νυχτερινά μαγαζιά.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Η ερώτηση κατατέθηκε, τη χρονική στιγμή, που έχει ήδη ψηφιστεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή ελέγχων κατά τα Σαββατοκύριακα και τις νυχτερινές ώρες. Όμως όπως έχει πληροφορήσει ο κ. Θεοχάρης, δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχων μετά τις 22.00 μ.μ λόγω έλλειψης πόρων.

Το Υπουργείο Οικονομικών για μια ακόμα φορά εμφανίζεται ανίκανο ή απρόθυμο, να καταφέρει ουσιαστικά χτυπήματα κατά της φοροδιαφυγής την ίδια στιγμή που προωθεί την υπερφορολόγηση των ήδη εξαντλημένων ελληνικών νοικοκυριών.

Με την ανακοίνωση έλλειψης πόρων για τη διεξαγωγή ελέγχων, απεμπολεί τη δυνατότητα είσπραξης φόρων ειδικά για την περίοδο των εορτών που η κίνηση στα νυχτερινά μαγαζιά θα είναι αυξημένη σε σχέση με σήμερα.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η αλόγιστη και άσκοπη χρήση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, αφού το κράτος δεν έχει προετοιμαστεί για να υποστηρίξει το νόμο που καταθέτει.

Το κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Έλεγχοι κατά της φοροδιαφυγής σε νυχτερινά κέντρα»

Κύριε Υπουργέ,

Την εβδομάδα που μας πέρασε, συζητήθηκε από την ολομέλεια της Βουλής η κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Επείγουσες ρυθμίσεις κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων", όπως είχαμε τοποθετηθεί και στην εισήγησή μας για τη σχετική ΠΝΠ, θεωρούμε βασικό μέλημα της κυβέρνησης την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και θα συναινούσαμε στη ψήφιση της εν λόγω ΠΝΠ αν είχε έρθει με φυσιολογικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες για ψήφιση και όχι μέσω της καταχρηστικής ΠΝΠ.

Δυστυχώς όμως, το ΣΔΟΕ παραχωρεί του ελέγχους στην νεοσυσταθείσα Υπηρεσία Προληπτικού Ελέγχου και κατά συνέπεια στους υπαλλήλους των κατά τόπους Δ.Ο.Υ.  και για ένα διάστημα, που εκτείνεται από το σήμερα και ως την αρχή του Φεβρουαρίου, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής ελέγχων, μετά τις 10.00μ.μ, καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια για την κάλυψη των υπερωριών. Η στιγμή που επιλέγεται για τη μεταφορά καθηκόντων στη ΥΠΕ, συμπίπτει με τη περίοδο των γιορτών, όπου και αναμένεται να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή κίνηση στα νυχτερινά κέντρα.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  • Ποια μέτρα θα λάβετε ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος των νυχτερινών κέντρων κατά τη διάρκεια των εορτών;
  • Για ποιο λόγο, χρησιμοποιήθηκε για άλλη μια φορά, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για να καλύψει νομοθετικό κενό, ενώ η πολιτεία είναι ανέτοιμη να το υποστηρίξει;

Ο ερωτών βουλευτής

Αναγνωστάκης Δημήτρης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας