Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, από το χώρο του Ταχυδιυλιστήριου Αυλίδας, παρουσία του Δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη ενεργοποιήθηκε η ολοκληρωθείσα εγκατάσταση για τη ροή νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ προς τη δεξαμενή ύδρευσης του Φάρου.
Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης ανοίγει τη στρόφιγγα του αγωγού υδροδότησης της δεξαμενής του Φάρου
Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης ανοίγει τη στρόφιγγα του αγωγού υδροδότησης της δεξαμενής του Φάρου

Στην επίσκεψη του ο Δήμαρχος Χαλκίδας συνοδεύοταν από την Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Έλενα Βάκα, τον Αντιδήμαρχο Αυλίδας Κώστα Ρήγο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Αυλίδας Μιχάλη Τσομώκο τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φάρου Ζήση Σαλεμή, τους Προέδρους των υπολοίπων Κοινοτήτων της Αυλίδας και το μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ Γιώργο Σκουραδάκη.

Το νερό από την αρχή της προσεχούς εβδομάδας θα τρέχει στο δίκτυο ύδρευσης και στις βρύσες των σπιτιών και των καταστημάτων του Φάρου, εξασφαλίζοντας στους κατοίκους επαρκές σε ποσότητα (είναι γνωστά τα πολλά προβλήματα και οι διακοπές που αντιμετώπιζαν στην υδροδότηση) και κατάλληλο σε ποιότητα πόσιμο νερό.

Πρόκειται για ένα ακόμη απτό αποτέλεσμα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής στην τρέχουσα θητεία της και υλοποίησης των ευρύτερων έργων ύδρευσης όλης της περιοχής Αυλίδας και το πρώτο του υποέργου «εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας» (επί μέρους προϋπολογισμού 2.583.947,49 ευρώ που συγχρηματοδοτείται κατά 85% απ’ το Ταμείο Συνοχής), που αφορά στην κατασκευή του εξωτερικού δικτύου αγωγών υδροδότησης των υφιστάμενων δεξαμενών όλων των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας από την κεντρική τροφοδοτική Δεξαμενή του Διυλιστηρίου,

Το συγκεκριμένο υποέργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις εκτελούμενες εργασίες να συνεχίζουν με όδευση προς Καλοχώρι / Παντείχι και στη συνέχεια στο Βαθύ.

Οι αγωγοί προς Παραλία Αυλίδας, Φάρο και Καλοχώρι / Παντείχι έχουν διάμετρο Φ150 και αθροιστικό μήκος 14.650 μέτρων ενώ ο αγωγός προς Βαθύ έχει διάμετρο Φ200 και μήκος 10.450 μέτρων. Συνοδεύονται δε από φρεάτια συσκευών ελέγχου και ασφάλειας.

Ήδη, μέσω προηγούμενου υποέργου που αφορούσε στα έργα ολοκλήρωσης του δικτύου μεταφοράς νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ στο Διυλιστήριο Αυλίδας, βελτιώσεων και εμπλουτισμού του Υδραγωγείου καθώς και της κατασκευής μονάδας προεπεξεργασίας διυλιστηρίου και του απαιτούμενου Αντλιοστασίου (επί μέρους προϋπολογισμού 758.194,04 ευρώ που συγχρηματοδοτήθηκε κατά 85% απ’ το Ταμείο Συνοχής), αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα υδροδότησης στην Παραλία.

Παρέμβαση που εξάλειψε τις καλοκαιρινές διακοπές στην υδροδότηση. Κυρίως όμως, παρέμβαση που προστατεύει εγγυημένα τη δημόσια υγεία με την παροχή καθαρού πόσιμου νερού, απαλλαγμένου από κάθε επικίνδυνη επιβάρυνση, όπως βεβαιώνουν και οι πολλαπλοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν και διενεργούνται.

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων ύδρευσης (συνολικού προϋπολογισμού που -συνυπολογιζομένης της κατασκευής του κεντρικού αγωγού μεταφοράς του νερού από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Διυλιστήριο Αυλίδας- αγγίζει περίπου τα 7.000,000 ευρώ), συνιστούν οριστική λύση που εγγυάται τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του παρεχόμενου νερού στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδας.

Αποτελούν την απάντηση σε ένα τεράστιο πρόβλημα της καθημερινότητας των κατοίκων της που είχαν προβληματική πρόσβαση σε ένα δημόσιο αγαθό και πλέον αποκτούν άμεση και απρόσκοπτη χρήση ενός φυσικού πόρου βασικού και αναντικατάστατου στη ζωή τους.
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Σέρλοκ Ζούμπομς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Σέρλοκ Ζούμπομς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/03/2018
Η παιδική ταινία «Σέρλοκ Ζούμπομς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 22...
«Τούμπανο» ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

«Τούμπανο» ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

22/03/2018
Ένα αυτοσαρκαστικό σχόλιο έκανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης....
Με βροχές η 25η Μαρτίου στην Εύβοια

Με βροχές η 25η Μαρτίου στην Εύβοια

23/03/2018
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, θα είναι το σκηνικό το Σαββατοκύριακο της εορτής της 25ης Μαρτίου στη Χαλκίδα. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας