Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αντιπροσωπεία 70 μαθητών του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας (Γ΄Τάξη), επισκέφθηκαν χθες Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 και με βάση τη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία που διδάσκονται, στην περιοχή του Φλοίσβου το Π.Ν.Μ.ΑΒΕΡΩΦ (Πλωτό Ναυτικό Μουσείο ΑΒΕΡΩΦ) και το Μ.Α.Α. ΒΕΛΟΣ (Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα ΒΕΛΟΣ).
Αναμνηστική φωτογραφία στην πρύμνη του Αβέρωφ
Αναμνηστική φωτογραφία στην πρύμνη του Αβέρωφ

Στην επίσκεψη τους συνόδευαν οι καθηγητές τους Καπεντζώνης Α. ( Διευθυντή ) – Γεωργίου Καλλιρρόη, Σπόντη Α., Πάζιος Γ. και  Κουτσαντωνίου Ε.

Οι  μαθητές ξεναγήθηκαν για τρεις ώρες στα πλοία, παρακολούθησαν  βιντεοπροβολή για την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας των πλοίων,  επισκέφθηκαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των πλοίων, τα οποία  αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας μας και ενημερώθηκαν για ενδιαφέροντα θέματα από τους Κυβερνήτες των Πλωτών Μουσείων.

Στη συνέχεια και ύστερα από ένα σύντομο γεύμα το απόγευμα επισκέφθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και με αφορμή τη γιορτή του Αγ. Νικολάου(προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού), τα πλοία του Στόλου τα οποία ναυλοχούσαν στο λιμάνι του Πειραιά, δεχόμενα επίσκεψη του κόσμου λόγω της εορτής. Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης με τους συνοδούς καθηγητές, επισκέφθηκαν κατά σειρά και ξεναγήθηκαν εντός τριών ωρών στη Φρεγάτα "ΥΔΡΑ", στην& Πυραυλάκατο"ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ" και στο Υποβρύχιο "ΠΟΝΤΟΣ".

Ενημερώθηκαν για τις πολεμικές δυνατότητες των πλοίων, την εκπαίδευση και τη ζωή στα πλοία και στα γενικά στοιχεία σχετικά με τη ζωή στο Πολεμικό Ναυτικό. Ιδιαίτερη εντύπωση τους  προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο, η ξενάγηση εντός& του υποβρυχίου, ο τρόπος διαβίωσης του πληρώματος και η επικινδυνότητα κατά τη διάρκεια των αποστολών αυτού. Στους μαθητές με το τέλος της ενημέρωσης εντός των πλοίων, μοιράσθηκε ενημερωτικό έντυπο υλικό (DVD – CD – Φυλλάδια) και στη συνέχεια τόσο στο Υποβρύχιο όσο και στα υπόλοιπα δυο πλοία έγιναν ανταλλαγές διαφόρων αναμνηστικών πλακετών και δώρων.

Η άριστη και καλά οργανωμένη ενημέρωση και ξενάγηση εκ μέρους των πληρωμάτων και ειδικότερα, αυτή του υποβρυχίου ευχαρίστησε και ενθουσίασε τους μαθητές οι οποίοι αποχώρησαν με θετικές εντυπώσεις από την επίσκεψη αυτή. Οι μαθητές όμως, πριν αποχωρήσουν έβγαλαν αρκετές φωτογραφίες, και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια τωνπληρωμάτων για την απολύτως πειθαρχημένη και συγκροτημένη παρουσία τους.

Οι συνοδοί καθηγητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τόσο τον Κυβερνήτη του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ και το προσωπικό τωνΠλωτών Μουσείων, όσο και τα πληρώματα των ανωτέρω τριών σύγχρονων σκαφών για την άψογη ενημέρωση,και ιδιαιτέρως το πλήρωμα του Υποβρυχίου "ΠΟΝΤΟΣ" για τη ζεστή φιλοξενία τους.
Δημοφιλή σήμερα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

18/04/2018
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια...
Το TEDx Chalkida διοργανώνει για 2η χρονιά το «No barrier tour»

Το TEDx Chalkida διοργανώνει για 2η χρονιά το «No barrier tour»

23/04/2018
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το TEDx Chalkida διοργανώνει, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 στο Κολυμβητήριο της Χαλκίδας...
Νέα εταιρική μορφή για το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

Νέα εταιρική μορφή για το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

24/04/2018
Το Ράδιο-Ταξί Χαλκίδας από τις 20 Απριλίου 2018 πραγματοποίησε αλλαγή νομικής μορφής και από Ένωση μετασχηματίστηκε σε Συνεταιρισμό. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας