Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ένταση, διαπληκτισμοί και βαριές εκφράσεις επικράτησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, αναφορικά με το θέμα των διοδίων, μεταξύ του Κώστα Μαρκόπουλου και των Γιώργο Βλαχογιώργο, Γιώργο Φραντζή, Βαγγέλη Σταματούκο και Χρήστο Παγώνη.
Λαϊκισμοί, θεαθήναι, εντάσεις και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων
Λαϊκισμοί, θεαθήναι, εντάσεις και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων

Όλα ξεκίνησαν όταν παίρνοντας το λόγο ο Κώστας Μαρκόπουλος έκανε λόγο για την τοποθέτηση διοδίων λέγοντας μεταξύ των άλλων «Η αντίθεση δεν βοηθάει. Το κομμάτι Χαλκίδας-Σχηματαρίου έγινε με δημόσιες δαπάνες και όχι με ανταποδοτικά, ενδεχομένως η τοποθέτηση διοδίων να αποτελεί οριακή παρανομία. Στην ουσία του ζητήματος η κατάσταση που επικρατεί στο νομό ούτε διασώζεται αν διατηρηθούν και δεν αυξηθούν τα διόδια ούτε καταστρέφεται μόνο από αυτό. Η κατάσταση που επικρατεί στο νομό είναι αντιστρεπτή μόνο με έναν τρόπο».

Η τελευταία φράση προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Φραντζή ο οποίος δήλωσε: «Είναι αντιστρεπτή μόνο αν παραιτηθείτε και εξαφανιστείτε από την εξουσία», για να απαντήσει ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης «Ήρθε η ώρα να είμαστε σοβαροί και να δώσουμε ένα μήνυμα ενότητας» για να απαντήσει ο Κώστας Μαρκόπουλος «Εάν θέλετε να δημιουργήσετε εικόνες είναι πολύ εύκολο»!

Η «επίθεση» στο βουλευτή Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας συνεχίστηκε αυτή τη φορά από τον Βαγγέλη Σταματούκο, ο οποίος σε οξύ τόνο και απευθυνόμενος στον Κώστα Μαρκόπουλο είπε: «Μιλάνε και οι βουλευτές που εκλέγονται με άλλα κόμματα και καταλήγουν να εκπροσωπούν άλλα» για να του απαντήσει ο Κώστας Μαρκόπουλος: «Όταν θα γίνεται και εσείς βουλευτής κ. Σταματούκο», απαντώντας ο Βαγγέλης Σταματούκος «Αν είναι να γίνω σαν και εσένα ποτέ», για να λάβει την απάντηση δια στόματος Κώστα Μαρκόπουλου «Δοκιμάσατε και προφανώς δεν έχετε πετύχει. Εγώ παραμένω πρώτος βουλευτής στο νομό. Αν έχετε αντίρρηση μπορούμε να αναμετρηθούμε σε επόμενες εκλογές.Την αξιοπρέπεια μου δεν πρόκειται να τη θυσιάσω σε κανέναν λαϊκιστή. Οι αριθμοί και οι ψήφοι των ανθρώπων είναι ιεροί. Εάν δεν σας αρέσουν οι θέσεις μου να με καταψηφίσετε στις εκλογές. Όσο είμαι εδώ και είσαι εκεί απαιτώ να με σέβεστε».

Η ένταση συνεχίστηκε αφού ο Γιώργος Βλαχογιώργος δήλωσε απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Θανάση Ζεμπίλη: «Κύριε Δήμαρχε ο  κ. Μαρκόπουλος είναι ανεπιθύμητος εδώ μέσα. Να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα και να αποχωρήσει από την αίθουσα. Αύριο ο κ. Μαρκόπουλος είναι εκείνος που θα ψηφίσει ναι στα διόδια. Αποχωρώ μέχρι να τελειώσει ο κ. Μαρκόπουλος» και σηκώθηκε και βγήκε από την αίθουσα. Τότε ο Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε: «Ποτέ δεν κοίταξα κομματικές επιδιώξεις. Χρειάζονται πολιτικές προσπάθειες για να σταθούμε όρθιοι. Με κονταροχτυπηματα, λαϊκισμούς και εικόνες εντυπωσιασμου η χώρα δεν σώθηκε ποτέ! Τέτοιες ενέργειες την οδήγησαν εκεί».

Η κόντρα επεκτάθηκε και μεταξύ Χρήστου Παγώνη με τον Κώστα Μαρκόπουλο να δηλώνει: «Εμένα ούτε στη βουλή δεν με σταματάνε. Δεν θα με σταματήσετε εσείς. Αυτοί που κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος δεν είναι δικά μου στελέχη. Είναι δικά σας στελέχη! Δικά σου στελέχη ήταν αυτοί!Δεν έπρεπε να το πω αλλά θέλατε να το ακούσετε»!
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας