Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετικά με την αναστολή άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Αυτή τη στιγμή προέχει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας, ώστε να μην προστεθούν και αυτοί, στο μακρύ κατάλογο ανέργων της Εύβοιας.

Παράλληλα τα δύο Υπουργεία καλούνται να απαντήσουν πως θα διασφαλίσουν την κάλυψη των ομολογιούχων και μεριδιούχων της τράπεζας, αλλά και πως θα αποφύγουν κύμα πλειστηριασμών και κατασχέσεων, που μπορεί να οφείλεται σε ενεργές συμβάσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Επίσης αναζητούνται ευθύνες από την Τράπεζα της Ελλάδας, για την κατάληξη τόσο του τραπεζικού εγχειρήματος της Εύβοιας, όσο και γενικότερα για το συνεταιριστικό τραπεζικό κίνημα της χώρας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Προς τους κ. κ. Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας

Θέμα: «Ανάκληση αδείας Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας»

Κύριοι Υπουργοί,

Δυστυχώς για το Νομό της Εύβοιας, μια ακόμα επιχείρηση που μετρά περισσότερους από 50 υπαλλήλους, πρόκειται σύντομα να σταματήσει κάθε δραστηριότητά της, όπως ανακοινώνεται από την Τράπεζα της Ελλάδας, που ανακαλεί την άδεια λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας.

Η προφανής αδυναμία του πιστωτικού οργανισμού να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα της Τράπεζας της Ελλάδας, για την  αποκατάσταση της κεφαλαιακής του επάρκειας, δυστυχώς οδηγεί στην αναστολή λειτουργίας.
Διαβάζοντας την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας, κατανοούμε ότι οι καταθέτες που είχαν επιλέξει το συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα, μάλλον διασφαλίζονται, καθώς το σύνολο των καταθέσεών τους, μεταφέρεται στην ALPHA BANK.

Ανησυχούμε όμως ιδιαίτερα για το τι ακριβώς θα συμβεί στους εργαζόμενους της επιχείρησης καθώς και στους ομολογιούχους και μεριδιούχους της τράπεζας, οι οποίοι όπως και η επιχείρηση που εργάζονται, είναι κάτοικοι του νομού, που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλο νομό στη χώρα από την ύφεση και την ανεργία.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παραπάνω ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί;

  • Προτίθεστε να προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες, ώστε  οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργάζονται στην ανάδοχη τράπεζα;
  • Τι πρόβλεψη υπάρχει για την κάλυψη των μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας;
  • Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τις συμβάσεις που ισχύουν, διασφαλίζοντας ότι δεν θα προχωρήσουν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις;
  • Ποιες ευθύνες βαρύνουν την Τράπεζα Ελλάδας ως προς την εξέλιξη των Συνεταιριστικών Τραπεζών;

Ο ερωτών βουλευτής

Αναγνωστάκης Δημήτρης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας