Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τοποθέτηση στην ολομέλεια της βουλής, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για την κύρωση των συμβάσεων για μεγάλα οδικά έργα, έκανε χθες βράδυ ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας πως το παρόν νομοσχέδιο θα έπρεπε να είναι αφορμή για μια πανηγυρική συνεδρίαση της βουλής, δυστυχώς όμως αποδείχτηκε ότι είναι ένα νομοσχέδιο ενίσχυσης των εργολαβικών οικονομικών συμφερόντων και θα βαρύνει τόσο το Ελληνικό Δημόσιο όσο και τον Ελληνικό Λαό.

Θωράκισε το επιχείρημα αυτό, καταθέτοντας στα πρακτικά της βουλής, ψήφισμα του Δήμου Χαλκίδας, κατά της εγκατάστασης νέων διοδίων στο δρόμο Χαλκίδα Σχηματάρι, ψήφισμα που υποστήριξαν ομόφωνα, όλοι οι παραγωγικοί φορείς της πόλης. Στη συνέχεια κατέθεσε και ψήφισμα φορέων που συμμετείχαν σε ανοικτή συνάντηση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για το ίδιο θέμα.

Συνέχισε αντικρούοντας σημεία της αιτιολογικής έκθεσης του Νομοσχεδίου, δηλώνοντας ότι οι πολίτες καλούνται να στηρίξουν τα έργα άμεσα ή έμμεσα. Άμεσα, μέσω της αυξήσεως στις τιμές των διοδίων και έμμεσα μέσω της αδικαιολόγητης εμμονής του Δημοσίου να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό για την επανεκκίνηση των έργων, ενώ δεν υπάρχει συμβατική υποχρέωση να το πράξει.

Τέλος, αναφέρθηκε στο αυξημένο κόστος μεταφορών που θα προκύψει από την αύξηση των διοδίων, το οποίο λογικά θα μετακυλήσει στις τιμές των προϊόντων. Σχετικά με την ασφάλεια του οδικού δικτύου, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, υπενθύμισε προς το αρμόδιο Υπουργείο, σχετική απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή, όπου προτείνεται πρότεινε η χρήση, παράδρομων και εναλλακτικού δικτύου, ώστε να αποφευχθεί το αυξημένο κόστος διοδίων, χωρίς βέβαια να αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα δίκτυο καρμανιόλα.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας