Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τη δική του απάντηση δίνει ο Θανάσης Μπουραντάς στα δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ», σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιακών παραγόντων που η εφημερίδα τις χαρακτήρισε ως παραδοξότητες.
Αθανάσιος Μπουραντάς
Αθανάσιος Μπουραντάς

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 9/12/2013, δημοσιεύσατε διάφορα σχόλια που αφορούν στην Εύβοια, τα οποία μπορούν να χαρακτηρισθούν συκοφαντικά και σε ένα από αυτά αναφέρεστε και σε εμένα, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας υπηρεσιακών παραγόντων, που χαρακτηρίσατε ως παραδοξότητες.

Και ποια είναι η παραδοξότητα; ότι η υπηρεσία είχε ενημερωθεί ότι ο εργολήπτης του Λυκείου Δροσιάς, θα καταθέσει ένσταση, χωρίς αυτό να έχει κοινοποιηθεί αρμοδίως;

Γνωρίζατε παράλληλα ότι η υπηρεσία έχει την άποψη ότι ο εργολήπτης δεν νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή στην Επιτροπή του Άρθρου 18 γιατί απλούστατα, για την προτεινόμενη συμπληρωματική Σύμβαση, δεν υπάρχει καμία δέσμευση της Περιφέρειας.

Αυτό λοιπόν εσείς το χαρακτηρίζετε παραδοξότητα και ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό ονομάστηκε «σύστημα Μπουραντά» (ονομάστηκε από εσάς) εμφανίζει κάποιους πρωτότυπους κώδικες διαχείρισης υποθέσεων που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος».

Δηλαδή που είναι το πρόβλημα, το ύποπτο και η παραδοξότητα; Είναι πρωτοφανές, να ενημερώσει ο εργολήπτης ότι θα καταθέσει προσφυγή, ενώ κατά την υπηρεσία δεν νομιμοποιείται; Μας λέτε δηλαδή ότι στην Φθιώτιδα δεν μιλάνε οι εργολήπτες με τις υπηρεσίες; Και αν οι υπηρεσιακοί παράγοντες συναντήσουν εργολήπτες αλλάζουν δρόμο;

Αυτά είναι τα σοβαρά επιχειρήματα με τα οποία ενημερώνετε τους αναγνώστες για τα «συμβαίνοντα» στην Εύβοια; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Το θέμα είναι ότι συνεχίζετε και παρακάτω λέγοντας:

«Πρόχειρο παράδειγμα η ιστορία με τους βενζινοπώλες και τα …. πειρατικά πρόστιμα που τους επέβαλε η Νομαρχιακή (τότε) πτέρυγα της Κρατικής Διοίκησης!».

Μήπως έχετε μπλέξει τα πράγματα; Ποια Κρατική Διοίκηση και ποια Νομαρχιακή πτέρυγα; Τα πρόστιμα για τα οποία αναφέρεστε επιβλήθηκαν από την υπηρεσία επί των ημερών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και καμία ανάμειξη δεν είχε η κρατική διοίκηση.

Πολύ αργότερα περιήλθε η αρμοδιότητα, να κρίνονται οι προσφυγές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Γίνεται προσπάθεια εμπλοκής και του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, ο οποίος δήθεν «σταμάτησε όσο του ήταν δυνατό το κύμα αποκαλύψεων κ.λ.π.».

Προκαλούμε και εσάς και τον Πρόεδρο και οποιονδήποτε, να δώσει στη δημοσιότητα ότι νομίζει ότι είναι μεμπτό, έστω και αν είναι σε βάρος οποιουδήποτε, ώστε να δοθούν απαντήσεις αρκεί να υπάρχει ουσία και να μην είναι απλά αέρας κοπανιστός το μεμπτό.

Βέβαια αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η δημιουργία εντυπώσεων και η ικανοποίηση της εμφανούς εμπάθειας για ότι αφορά στην Εύβοια και στα στελέχη της.

Και όπως είναι γνωστό η εμπάθεια τυφλώνει και δεν διευκολύνει την αναγκαία νηφαλιότητα και τον διάλογο.

Θα ήταν πολύ διδακτικό για όλους, να μπορούσατε να τοποθετήσετε τον εαυτό σας, για λίγο, στην θέση των υπηρεσιακών στελεχών, που κάθε φορά τους βάζετε απέναντι ως ανακριτής προς κατηγορούμενους. Φέρεστε με απαράδεκτο τρόπο στους εργαζόμενους και τις επόμενες 1-2 ημέρες έχετε και την εφημερίδα να «επιβεβαιώσετε» αυτά που περίπου ισχυρίζεστε στην Οικονομική Επιτροπή.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, μπορούν να ζητήσουν από τους εργαζόμενους και να ενημερωθούν και εξηγήσεις να δοθούν, για ότι θεωρούν απαραίτητο. Οι δημοσιογράφοι όμως δεν παίρνουν συνέντευξη από τους υπαλλήλους, ούτε έχουν ρόλο Προϊσταμένου των υπαλλήλων και των στελεχών.

Φοβάμαι, ότι και με δική μου ευθύνη, έχετε παρεξηγήσει πολλά πράγματα και έχετε ξεφύγει από κάθε μέτρο.

Τέλος δεν σας εύχομαι να έρθετε ποτέ στη θέση των στελεχών της Εύβοιας, οι οποίοι δεν νοιώθουν καμία προστασία και αισθάνονται ότι βρίσκονται σε εχθρικό περιβάλλον και ήδη ο ένας κατέθεσε αίτηση αποχώρησης από την υπηρεσία μέχρι τέλος του έτους, κάτι που θα μπορούσε να κάνει στη διάρκεια του επόμενου έτους και μάλλον έπεται και συνέχεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας

Αθανάσιος  Μπουραντάς 
Δημοφιλή σήμερα

Εορταστίκο Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Χαλκίδας για το Πάσχα 2018

Εορταστίκο Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Χαλκίδας για το Πάσχα 2018

21/03/2018
Ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων τα Εμπορικά Καταστήματα της Χαλκίδας και με εορταστικό ωράριο όλη την Μεγάλη Εβδομάδα....
Η Χαλκίδα υποψήφια να φιλοξενήσει το Final-4 των ανδρών βόλευ

Η Χαλκίδα υποψήφια να φιλοξενήσει το Final-4 των ανδρών βόλευ

20/03/2018
Η Χαλκίδα θα είναι όπως όλα δείχνουν η πόλη που θα διοργανώσει το Final-4 του Κυπέλλου ανδρών που θα διεξαχθεί 20-22 Απριλίου με...
Χορευτική εκδήλωση με θέμα «Φύσα Μαϊστρο Δροσερέ» από το Τ

Χορευτική εκδήλωση με θέμα «Φύσα Μαϊστρο Δροσερέ» από το Τ' Αλωνάκι

19/03/2018
Χορευτική εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκίδας “τ΄ αλωνάκι” με θέμα: Φύσα Μαϊστρο Δροσερέ, θα πραγματοποιηθ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας