Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η παράταξη «Συμπολιτεία» του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου καταγγέλει το σφράγισμα του κτιρίου της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου το πρωί, ύστερα από απόφαση έξωσης που επιβλήθηκε στο Δήμο, λόγω χρεών εφτά ετών!
Συμπολιτεία
Συμπολιτεία

Ο Δήμος, δεν μπόρεσε τα τρία (3) τελευταία χρόνια, να ανταποκριθεί σε ενοίκιο της τάξης των 320 ευρώ το μήνα, με αποτέλεσμα ύστερα από προσφυγή του ιδιοκτήτη, το κτίριο να σφραγιστεί, με τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας να βρίσκονται στον δρόμο.

Σε ότι αφορά την παλαιά οφειλή του πρώην Δήμου Ταμυνέων, θα μπορούσε να έχει πληρωθεί από την επιχορήγηση των 4.600.000 ευρώ που έχει εγκριθεί από το Υπ. Εσωτερικών για την πληρωμή των παλαιών οφειλών των πρώην Δήμων.

Όμως όπως φαίνεται, παρότι τα χρήματα υπάρχουν, για κάποιους άγνωστους λόγους δεν απορροφώνται. Εκτός και αν για αυτές τις οφειλές, γίνονται επιλεκτικές πληρωμές, κατά τη συνήθη πρακτική του Δημάρχου. Η διαφάνεια στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου έτσι και αλλιώς είναι άγνωστη έννοια.

Σε μία περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό κάποιοι πιστωτές να καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις, ιδιαίτερα όταν τους οφείλονται χρήματα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι κάνει όμως ένας οργανωμένος και συνεπής Δήμος; Απλά φροντίζει να πληρώνει στην ώρα του, ή όταν δεν μπορεί να είναι συνεπής συνεννοείται με τους πιστωτές, έτσι ώστε να βρίσκονται κοινά αποδεκτές λύσεις. Όχι να τους εξαναγκάζει να καταφεύγουν στην δικαιοσύνη για να πληρωθούν, υποβάλλοντας τους τόσο σε ταλαιπωρία όσο και σε έξοδα. Παράλληλα "αναγκάζεται" να ορίζει δικηγόρους υπερασπιστές του Δήμου, τους "συγγενείς" και "φίλους" μας, οι οποίοι δεν προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια, παρά μόνο εισπράττουν τα δικαστικά έσοδα.

Όσον αφορά αυτά που κυκλοφόρησαν στο Αλιβέρι ότι ο Δήμος την Δευτέρα θα ενοικιάσει άλλο κτίριο για την στέγαση της τεχνικής υπηρεσίας, αναρωτιόμαστε, με ποιες διαδικασίες, αποφάσεις και εγκρίσεις θα κάνει κάτι τέτοιο.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας