Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση απέστειλε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, σχετικά με τα όσα διαδραματιστήκαν στο ακίνητο που στεγαζόταν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στο Αλιβέρι.
Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς
Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς

Μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη, το Ειρηνοδικείο Ταμυνέων εξέδωσε την 37/2012 διαταγή πληρωμής, με την οποία διέτασσε την καταβολή μισθωμάτων. Στην αίτηση του όμως, ο ιδιοκτήτης, δεν είχε υπολογίσει την μείωση που υποχρεωτικά έχει επιβάλλει ο Νόμος στα μισθώματα των Δημοσίων Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα η διαταγή του Ειρηνοδικείου να διατάσει την καταβολή του μισθώματος δίχως να υπολογίζει την υποχρεωτική μείωση του.

Ο Δήμος αναγκάστηκε μετά από αυτά να ασκήσει ανακοπή κατά της διαταγής, η οποία και έγινε δεκτή με την 60/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου που μείωσε το τίμημα κατά το ποσό που επιβάλλει ο Νόμος.

Σημειωτέον ότι ο ιδιοκτήτης, δεν δεχόταν να εισπράξει οφειλόμενα μισθώματα από το Δήμο, όταν η οικονομική Υπηρεσία τον κάλεσε για αυτό , επειδή, όπως ανέφερε σε υπεύθυνη δήλωση του , θεωρούσε το τίμημα ( που ο Νόμος επέβαλε) μικρό.

Η 60/2013 απόφαση, που δέχτηκε την ανακοπή του Δήμου και μείωσε το μίσθωμα, κοινοποιήθηκε στο Δήμο την περασμένη Δευτέρα, 9/12/2013. Άμεσα ο Δήμος, ήλθε σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη για να του καταβάλλει τα μισθώματα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 12/12/2013, ο ιδιοκτήτης προσήλθε στο γραφείο του Δημάρχου και συμφώνησε με την τμηματική καταβολή της απαίτησης του, όπως αυτή από το Δικαστήριο καθορίσθηκε. Παρέλαβε μάλιστα ιδιόχειρο σημείωμα του Δήμαρχου, που ανέφερε τις δόσεις, για να το παραδώσει στο δικηγόρο του, προκειμένου αυτός να συντάξει το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό.

Αντί όμως να προσκομίσει το ιδιωτικό συμφωνητικό, αυτός από το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης), δήλωσε στο Δήμο ότι θα εκτελέσει την απόφαση (;) . Πρωί πρωί (!) της Παρασκευής 13/12/2013, δικαστικός επιμελητής έβαλε λουκέτο στην πόρτα της Τεχνικής Υπηρεσίας, αφού είχαν ειδοποιηθεί και όσοι «έπρεπε» να ειδοποιηθούν για να γίνει ο σχετικός αντιπολιτευτικός τζερτζελές.

Ο Δήμος μετά από αυτά, αμέσως μετέφερε την Τεχνική Υπηρεσία σε κτίριο που προσφέρθηκε ανιδιοτελώς, έως ότου να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη μεταστέγαση των κεντρικών του υπηρεσιών, μαζί και της τεχνικής του υπηρεσίας, στο νέο μίσθιο.

Οι υπηρεσίες του Δήμου εξετάζουν πάντως, ως οφείλουν, τις συμπεριφορές και ενέργειες όλων όσων ενεπλάκησαν στη υπόθεση αυτή και θα προασπίσουν τα συμφέροντα του με όλα τα μέσα.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας