Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στα Ιστορικά Αρχεία της Εθνικής Τράπεζας και στο Βυζαντινό-Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, στη Βουλή των Ελλήνων και στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Εκπαιδευτική επίσκεψη του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας στη Βουλή
Εκπαιδευτική επίσκεψη του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας στη Βουλή

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στα αρχεία της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου. Οι μαθητές δύο τμημάτων της Β΄ Γυμνασίου αφού ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Ελληνικού χαρτονομίσματος, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορία του ελληνικού χαρτονομίσματος-Μια διαδρομή 1822-2002 από όπου και αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες, συμμετέχοντας και σε βιωματικές δραστηριότητες. Συνοδοί καθηγητές ήταν ο Διευθυντής του σχολείου Καντανολέων Νεκτάριος και οι εκπαιδευτικοί Μπάρδα Φωτεινή και Ζησόπουλος Κώστας.

Την ίδια μέρα οι υπόλοιποι μαθητές της Β΄Γυμνασίου επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό-Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών όπου και συμμετείχαν αντίστοιχα στην εκπαιδευτική δραστηριότητα «Βυζαντινών Πράγματα» στην οποία διδάθηκαν ιστορία μέσα από τη μελέτη των αντικειμένων του μουσείου. Συνοδοί καθηγητές ήταν η υποδιευθύντρια του σχολείου Αθανασιάδου Βασιλική και οι εκπαιδευτικοί Τρίμμη Σοφία και Κονταρίνης Ανδρέας.

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε, επίσης, στη Βουλή των Ελλήνων και στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2013. Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και οι συνοδοί τους ενημερώθηκαν για την ιστορία και το κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην αίθουσα Χ. Τρικούπη και στα έδρανα των βουλευτών.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα όπου τους υποδέχθηκε ο κ. Καπετανίδης Άγγελος και ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ΕΕ διατύπωσαν τα ερωτήματα και τις απόψεις τους επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον και ικανοποίηση από τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκόμισαν από την επίσκεψη αυτή.

Συνοδοί καθηγητές ήταν οι εκπαιδευτικοί: Ζησόπουλος Κώστας, Αποστολοπούλου Αγγελική, Καράγιωργα Υπαπαντή, Χενκενχερμ Ανκε και Μαντασιά Αικατερίνη.

Ταυτόχρονα, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης και οι συνοδοί τουςπαρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» στη Νεανική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ένα έργο που αγγίζει τα προβλήματα του σύγχρονου εφήβου με τρόπο ρεαλιστικό αλλά και τρυφερό προτείνοντας διεξόδους και λύσεις. Ο διάλογος που επακολούθησε, έδωσε τη ευκαιρία στους μαθητές να ανταλλάξουν σκέψεις με τους συντελεστές της παράστασης και να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Συνοδοί καθηγητές ήταν ο Διευθυντής του σχολείου Καντανολέων Νεκτάριος η υποδιευθύντρια Αθανασιάδου Βασιλική και οι εκπαιδευτικοί Τρίμμη Σοφία, Μπάρδα Φωτεινή, Ευαγγελοπούλου Ευρώπη, Γρηγοράτου Ιωάννα και Καλόσακας Χαράλαμπος.
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Η παιδική ταινία «Ο Γκρινιάρης» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Ο Γκρινιάρης» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

23/10/2018
Η παιδική ταινία «Ο Γκρινιάρης» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 έως και τ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας