Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στα Ιστορικά Αρχεία της Εθνικής Τράπεζας και στο Βυζαντινό-Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, στη Βουλή των Ελλήνων και στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Εκπαιδευτική επίσκεψη του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας στη Βουλή
Εκπαιδευτική επίσκεψη του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας στη Βουλή

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στα αρχεία της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου. Οι μαθητές δύο τμημάτων της Β΄ Γυμνασίου αφού ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Ελληνικού χαρτονομίσματος, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορία του ελληνικού χαρτονομίσματος-Μια διαδρομή 1822-2002 από όπου και αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες, συμμετέχοντας και σε βιωματικές δραστηριότητες. Συνοδοί καθηγητές ήταν ο Διευθυντής του σχολείου Καντανολέων Νεκτάριος και οι εκπαιδευτικοί Μπάρδα Φωτεινή και Ζησόπουλος Κώστας.

Την ίδια μέρα οι υπόλοιποι μαθητές της Β΄Γυμνασίου επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό-Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών όπου και συμμετείχαν αντίστοιχα στην εκπαιδευτική δραστηριότητα «Βυζαντινών Πράγματα» στην οποία διδάθηκαν ιστορία μέσα από τη μελέτη των αντικειμένων του μουσείου. Συνοδοί καθηγητές ήταν η υποδιευθύντρια του σχολείου Αθανασιάδου Βασιλική και οι εκπαιδευτικοί Τρίμμη Σοφία και Κονταρίνης Ανδρέας.

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε, επίσης, στη Βουλή των Ελλήνων και στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2013. Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και οι συνοδοί τους ενημερώθηκαν για την ιστορία και το κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην αίθουσα Χ. Τρικούπη και στα έδρανα των βουλευτών.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα όπου τους υποδέχθηκε ο κ. Καπετανίδης Άγγελος και ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ΕΕ διατύπωσαν τα ερωτήματα και τις απόψεις τους επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον και ικανοποίηση από τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκόμισαν από την επίσκεψη αυτή.

Συνοδοί καθηγητές ήταν οι εκπαιδευτικοί: Ζησόπουλος Κώστας, Αποστολοπούλου Αγγελική, Καράγιωργα Υπαπαντή, Χενκενχερμ Ανκε και Μαντασιά Αικατερίνη.

Ταυτόχρονα, οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης και οι συνοδοί τουςπαρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» στη Νεανική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ένα έργο που αγγίζει τα προβλήματα του σύγχρονου εφήβου με τρόπο ρεαλιστικό αλλά και τρυφερό προτείνοντας διεξόδους και λύσεις. Ο διάλογος που επακολούθησε, έδωσε τη ευκαιρία στους μαθητές να ανταλλάξουν σκέψεις με τους συντελεστές της παράστασης και να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Συνοδοί καθηγητές ήταν ο Διευθυντής του σχολείου Καντανολέων Νεκτάριος η υποδιευθύντρια Αθανασιάδου Βασιλική και οι εκπαιδευτικοί Τρίμμη Σοφία, Μπάρδα Φωτεινή, Ευαγγελοπούλου Ευρώπη, Γρηγοράτου Ιωάννα και Καλόσακας Χαράλαμπος.
Δημοφιλή σήμερα

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο στον Άγιο Στέφανο

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο στον Άγιο Στέφανο

18/07/2017
Από τα συνεργεία του Δήμου Χαλκιδέων ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουλίου οι εργασίες κατασκευής ισόπεδ...
Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμάτων υποσχέθηκε από τη Χαλκίδα ο Σωκράτης Φάμελλος

Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμάτων υποσχέθηκε από τη Χαλκίδα ο Σωκράτης Φάμελλος

18/07/2017
Υπόσχεση για τη δρομολόγηση κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στη Χαλκίδα, έ...
Η Λίνα Σπανού για την παύση της για 20 ημέρες από τα καθήκοντα της

Η Λίνα Σπανού για την παύση της για 20 ημέρες από τα καθήκοντα της

18/07/2017
Το δικό της μήνυμα, με αφορμή και την πρωτόδικη απόφαση του Πειθαρχικού για το θέμα των καντινών, απέστειλε η Δήμαρχος...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας