Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνέχεια έδωσε στις τοποθετήσεις του, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, στη μόνιμη επιτροπή οικονομικών που συζητείται ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Ο βουλευτής της Εύβοιας που είναι ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Αριστεράς για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, έκρινε αρνητικά την απουσία ουσιαστικής διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς σημειώνοντας πως έτσι απουσιάζει η κοινωνική νομιμοποίηση και αποδοχή του νόμου.

Μίλησε επίσης για συνεχείς αιφνιδιασμούς της κυβέρνησης καθώς αναμένονταν ο φόρος ακίνητης περιουσίας αλλά κατατέθηκε ένα πολυνομοσχέδιο φορολογικού περιεχομένου, το οποίο είναι το δέκατο από το τέλος του 2009. Συγκεκριμένα δήλωσε πως το πολυνομοσχέδιο όχι μόνο αποτυγχάνει να εξορθολογήσει τη φορολογία, να διευρύνει τη φορολογική βάση αλλά απεναντίας οδηγεί σε κοινωνικές αδικίες και μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που η Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, συνοψίζοντας στην έλλειψη αναλογικότητας και προοδευτικότητας του φόρου ακίνητης περιουσίας, στη λανθασμένη κλιμάκωση του φόρου, στην στοχευμένα χαμηλή εισπραξιμότητα του φόρου, που θα επιφέρει πλήθος ρυθμίσεων, στην απουσία κοινωνικών εξαιρέσεων από το φόρο και στην απουσία αφορολόγητου ορίου σε κτίσματα και αγροκτήματα.

 Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας