Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το CU στηρίζει το Future Library που με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στοχεύει να μεταμορφώσει τις ελληνικές δημόσιες βιβλιοθήκες σε μοναδικά κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης. Έτσι, οι τεχνολογίες του μέλλοντος και οι βιβλιοθήκες του μέλλοντος ενώνουν τις δυνάμεις τους.
O Διευθυντής Καρτοκινητής της Vodafone κ. Αλμπέρτος Μπουρλάς
O Διευθυντής Καρτοκινητής της Vodafone κ. Αλμπέρτος Μπουρλάς

Η συνεργασία με το Future Library ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, με τη Vodafone να υποστηρίζει, με τη χρήση της τεχνολογίας της κινητής επικοινωνίας τις βιβλιοθήκης Σερρών, Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Πολυκάστρου για την καταγραφή της προφορικής ιστορίας «το σεντούκι των e-στοριών». Φέτος, το CU επέκτεινε τη συνεργασία, στηρίζοντας τα 9 Media Labs που θα λειτουργούν στις δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες Δράμας, Λειβαδιάς, Ναυπάκτου, Κοζάνης, Τρικάλων, Κορίνθου, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Ηλιούπολης και Χανίων, με σκοπό να ενισχύσει το δίκτυο των βιβλιοθηκών, για τη χρήση νέων μέσων από το κοινό των Media Labs και την επικοινωνία των δράσεών τους.

Στο πλαίσιο του Future Library Unconference 2013 (http://2013.futurelibrary.gr), που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, το CU διοργάνωσε Workshop με θέμα «Experience Youth and New Experience».

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και παρουσίαση με θέμα «R U talking to Youth», ο Διευθυντής Καρτοκινητής της Vodafone κ. Αλμπέρτος Μπουρλάς κατά την οποία μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες την εμπειρία από την επαφή του CU με τους νέους και τη σχέση τους με τα Νέα Μέσα και δήλωσε σχετικά: «Στηρίζουμε το Future Library σε μια περίοδο όπου ο ρόλος των βιβλιοθηκών διευρύνεται και εξελίσσεται, παρέχοντας την τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας, ώστε το κοινό του να έχει πιο εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία. Τα Media Labs θα αναδειχθούν σε ένα σημαντικό πυρήνα δράσης και δημιουργίας για κάθε τοπική κοινωνία. Είναι ένα φιλόδοξο Restart και γι΄ αυτό το CU τα στηρίζει με μεγάλο ενθουσιασμό».

Επιπλέον, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου, το CU συμμετείχε στο Μαραθώνιο Δημιουργικότητας των Media Labs (http://medialab.futurelibrary.gr) και συγκεκριμένα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κερατσινίου-Δραπετσώνας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης με ζωντανές μεταδόσεις του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού Mango Radio by CU, αλλά και με τη διοργάνωση Workshop για το Webcasting, από ραδιοφωνικούς παραγωγούς του σταθμού, στο οποίο συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον μαθητές των σχολείων των περιοχών Κερατσινίου & Δραπετσώνας. Λίγες μέρες πριν το Μαραθώνιο Δημιουργικότητας, το CU είχε την ευκαιρία να μοιραστεί με τους πρωτοπόρους των βιβλιοθηκών τη φιλοσοφία πίσω από την επικοινωνία που έχει διαμορφώσει για την προσέγγιση του νεανικού κοινού σε σχετικό σεμινάριο στη βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του CU στο www.vodafonecu.gr και για το Future Library στο http://about.futurelibrary.gr/ & στο http://www.futurelibrary.gr/.




Δημοφιλή σήμερα

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης στην Οδό Ονείρων

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης στην Οδό Ονείρων

21/03/2017
Μία μοναδική εμφάνιση στην Οδό Ονείρων θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 25 Μαρτίου ο Μιχάλης Τζουγανάκης....
Τα «είπαν με ένα στίχο» οι μαθητές σχολείων της Εύβοιας στο Θέατρο Παπαδημητρίου

Τα «είπαν με ένα στίχο» οι μαθητές σχολείων της Εύβοιας στο Θέατρο Παπαδημητρίου

21/03/2017
Μία πολύ όμορφη εκδήλωση με κύριους πρωταγωνιστές μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων πραγματοπο...
Επιθυμούμε μια ΛΑΡΚΟ Δημόσια, σύγχρονη και παραγωγική

Επιθυμούμε μια ΛΑΡΚΟ Δημόσια, σύγχρονη και παραγωγική

22/03/2017
Το ΠΑΣΟΚ διακρίνοντας την ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδιασμού για την ομαλή λειτουργία της ΛΑΡΚΟ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργο...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας