Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δύο αειφόρες πρακτικές της ΑΓΕΤ Ηρακλής, το πρόγραμμα ενίσχυσης βιοποικιλότητας για το λατομείο Αράξου και η αειφόρος διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας βραβεύτηκαν κατά την τελετή απονομής των Environmental Awards 2014, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013.
ΑΓΕΤ-Ηρακλής
ΑΓΕΤ-Ηρακλής

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της εταιρείας για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας στο λατομείο Αράξου τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο, Gold Award, στην κατηγορία Environmental CSR. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Βοτανικό Παρατηρητήριο της Βρέστης (CBNB) και το Εργαστήριο Βοτανολογίας και Οικολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και αναπτύχθηκε για την προστασία και διάδοση του σπάνιου ελληνικού ενδημικού φυτού Centaurea niederi, προστατευόμενου είδους βάσει της Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους οικότοπους και της Σύμβασης της Βέρνης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης βιοποικιλότητας διακρίθηκε επίσης πρόσφατα στα ευρωπαϊκά βραβεία UEPG Sustainable Development Awards 2013.

Η προστασία της βιοποικιλότητας είναι ένας από τους Στόχους Αειφορίας της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Η πρακτική της εταιρείας για την αποκατάσταση των λατομείων ενσωματώνει τη μεθοδολογία του Ομίλου Lafarge και ορίζει πρότυπα για τον έλεγχο όλων των λατομείων ως προς τη βιοποικιλότητα και την αξιολόγηση όσων βρίσκονται σε ευαίσθητες περιοχές. Εκτός από το πρόγραμμα ενίσχυσης βιοποικιλότητας στο λατομείο Αράξου, ειδικά σχέδια ενίσχυσης βιοποικιλότητας υλοποιούνται σε οκτώ ακόμη λατομεία της εταιρείας.

Το δεύτερο, Ασημένιο Βραβείο, Silver Award στην κατηγορία Sustainable Procurement, αφορά στην αειφόρο διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας. Έχοντας ένα ευρύ φάσμα προμηθειών, που εκτείνεται από την προμήθεια πρώτων υλών και υπηρεσιών μέχρι τη μεταφορά των προϊόντων στον τελικό πελάτη και περιλαμβάνοντας σημαντικό αριθμό προμηθευτών και συνεργατών, η πρακτική της ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι να θέτει συγκεκριμένα πρότυπα και αρχές. Για παράδειγμα η επιλογή των προμηθευτών πραγματοποιείται με βάση όχι μόνο τεχνικοοικονομικά κριτήρια αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές δεοντολογίας και αειφόρου ανάπτυξης. Η πλήρης συμμόρφωσή τους με την κείμενη νομοθεσία αλλά και κριτήρια που θέτει η εταιρεία, όπως για την Υγεία και την Ασφάλεια είναι αναγκαία προϋπόθεση συνεργασίας. Από το 2012 το τμήμα προμηθειών ζητά από τους προμηθευτές συμμόρφωση ως προς τις δέκα αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ και η σχετική ρήτρα είναι πάγιος όρος στις συμβάσεις προμηθειών.

Οι πρακτικές αυτές, καθώς και άλλες μελέτες περιπτώσεων της ΑΓΕΤ Ηρακλής περιλαμβάνονται στην Έκθεση Αειφορίας 2012: http://sustainabilityreport.lafarge.gr
Δημοφιλή σήμερα

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

10/01/2018
Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει μια σειρ...
Σεισμός 4.2 της κλίμακας Ρίχτερ στην Αττική αισθητός και σε μεγάλο μέρος της Εύβοιας

Σεισμός 4.2 της κλίμακας Ρίχτερ στην Αττική αισθητός και σε μεγάλο μέρος της Εύβοιας

15/01/2018
Σεισμική δόνηση στην βορειοανατολική Αττική αναστάτωσε και την Εύβοια καθώς ήταν ι...
Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

14/01/2018
Το ΕΚΑΒ Χαλκίδας παρέλαβε νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα, για τις ανάγκες εξυπηρέτησης για όλη την Εύβοια....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης (23/12/2013 11:29:23 μμ)
δείτε όμως και αυτό: από τη μια βραβεία και από την άλλη RDF? Μας κοροϊδεύετε? http://epppo.pblogs.gr/2013/12/apo-th-mia-brabeia-kai-apo-thn-allh-rdf.html
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας