Ο ΑΟ Κύμης ήταν ο μεγάλος νικητής στο Ευβοϊκό ντέρμπι της Γ’ Εθνικής, κερδίζοντας τον ΑΟ Χαλκίς, μέσα στο κατάμεστο στάδιο της Χαλκίδας, με 1-2. Παρά την μεγάλη εμφάνιση του ΑΟΧ, τις πολλές ευκαιρίες, την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δεν κατάφερε να κερδίσει και συνεχίζει να βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση υποβιβασμού, σε σχέση με την Κύμη που κυνηγάει την άνοδο στη Football League.

Η ομάδα της Κύμης κατάφερε να προηγηθεί από ένα τυχερό γκολ που σημείωσε ο Μήτρου στο 5′ αφού το σουτ που έκανε, βρήκε σε πόδια αμυντικών της ομάδας του ΑΟΧ και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα. Οι παίχτες του ΑΟ Χαλκίς, από εκείνο το σημείο και μετά, ήταν καταιγιστικοί δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες απειλώντας την εστία του Πάππου, τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Ο ΑΟΧ είχε ευκαιρίες στο 7′ με τον Βαλκάνο, στο 9′ με τον Γκιόκα, στο 23′ με τον Τσατσαρώνη, ενώ στο 32′ ο Ναουμίδης σε σουτ που έκανε, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Κύμης. Ο ΑΟΧ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 35′ μετά από εκπληκτική ενέργεια και σουτ από τα αριστερά με τον Θανάση Τσατσαρώνη, ο οποίος πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του και εξαπέλυσε ένα άπιαστο διαγώνιο σουτ, νικώντας την ανίκητη μέχρι σήμερα εστία της ομάδας της Κύμης, η οποία δέχτηκε το πρώτο της γκολ στο πρωτάθλημα.
Στο 2ο ημίχρονο ο Α.Ο. Χαλκίς συνέχισε να πιέζει την ομάδα της Κύμης, χωρίς όμως να σκοράρει. Η ομάδα της Κύμης κατάφερε να σκοράρει με στημένη φάση στο 60′ χωρίς να έχει απειλήσει ιδιαίτερα μέχρι εκείνη την στιγμή του αγώνα, όταν ο Ανέστης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Στη συνέχεια ο ΑΟΧ έχασε πολλές ευκαιρίες, με τον Γκάρανη στο 64′, τον Τσαλμά στο 67′ και τον Ταυταρίδη στο 68′. Η συνέχεια του παιχνιδιού αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολη για τον ΑΟΧ, αφού παρά την αποβολή του Φωτιά στο 70′, η ομάδα της Κύμης έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία της και δεν επέτρεψε στον ΑΟΧ, ο οποίος έμεινε από δυνάμεις, να την απειλήσει σε ικανοποιητικό βαθμό, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Έτσι, με το τελικό 1-2, η Κύμη πήρε μια σπουδαία νίκη και θα συνεχίζει να παλεύει για την άνοδο στη Football League, αφού είναι στη 2η θέση, μόλις 1 βαθμό πίσω απ’ τη Λαμία. Ο ΑΟΧ, θα συνεχίζει την αναζήτηση βαθμών για την σωτηρία του στη Γ’ Εθνική. 
Την επόμενη αγωνιστική, ο ΑΟ Χαλκίς, αγωνίζεται στη Καρδίτσα, ενώ ο ΑΟ Κύμης, θα φιλοξενήσει τη Νάουσα.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Σουτζόγλου, Πέτσης, Τσατσαρώνης, Καραμπάς (65′ Κωνσταντάκας), Ναουμίδης, Ευσταθίου, Ταυταρίδης, Βαλκάνος, Γκιόκας, Τσαλμάς, Γκαράνης (77′ Κηρύκος)
ΚΥΜΗ: Πάππος, Τσικτσίρης, Πασκούλεφ, Καρατζάς, Κοκκάλας, Κραβαρίτης, Φωτιάς, Ανέστης (71 Κόκκος), Τσομπάνης (67 Μπλατσιώτης), Φαρούκ (81′ Αλμπάνης), Μήτρου.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:
Μαχητής Τερψιθέας 2-3 Αχιλλέας Δομοκού
Αμπελωνιακός 1-2 Αχιλλέας Νεοκαισάρειας
Νάουσα 6-1 Πυργετός Λάρισας 
Χαλκίδα 1-2 Κύμη
Δωτιεύς Αγιάς 0-1 Λευκάδια Νάουσας
Λαμία 2-0 ΑΟ Καρδίτσας
ΑΣ Τρικάλων 0-1 Ενωση Αποστόλου Παύλου

Η βαθμολογία
1. Λαμία 25
2. ΑΟ Κύμης 24
3. Μακροχώρι 22
4. Λευκάδια Νάουσας 21
5. ΑΣ Τρικάλων 17
6. Αχιλλέας Νεοκαισαρείας 17
7. Δωτιέας Αγιάς 16
8. Νάουσα 15
9. Αχιλλέας Δομοκού 11
10. Μαχητής Τερψιθέας 11
11. ΑΟ Καρδίτσας 10
12. Ρήγας Φεραίος 9
13. ΑΟ Χαλκίς 8
14. Αμπελωνιακός 5
15. Πυργετός Λάρισας 0

Ακολουθείστε μας στο Google News