Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την τελευταία συνεδρίαση του για το έτος 2013 πραγματοποιήσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου. Η συνεδρίαση αφορούσε 52 θέματα ημερησίας διάταξης με κάποια να περνάνε ομόφωνα και κάποια άλλα με πλειοψηφία.
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων

Αν και γιορτινό όμως το κλίμα των ημερών, δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν και ιδιαίτερα από το πνεύμα των Χριστουγέννων οι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς προέκυψαν λεκτικές αντιπαραθέσεις για το θέμα του Μουσικού Σχολείου, το ζήτημα των ΔΕΥΑ, την παραχώρηση του πάρκινγκ στον Εμπορικό Σύλλογο για το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου χωριού και την παραχώρηση του ραδιοφωνικού σταθμού "Ράδιο Χαλκίδα".

Αναφορικά με το θέμα του Ραδιοφωνικού σταθμού ο Χρήστος Παγώνης, Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Χαλκίδας Αθανάσιο Ζεμπίλη είπε: «Έγινα αποδέκτης ενός εγγράφου ή αλλιώς δελτίου τύπου, που έλεγε ότι οι εγκαταστάσεις του Ράδιο Χαλκίδα 4 μήνες πριν τις εκλογές παραχωρήθηκαν χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο σε ιδιώτη, χωρίς να γνωρίζει κανείς οτιδήποτε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με απόλυτη γνώση λέω ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο. Ο σταθμός εκτός από περιουσιακό στοιχείο έχει και άδεια και άλλη αξία».

Ο Δήμαρχος τότε Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης απάντησε πως δεν έχει γίνει καμία παραχώρηση και πως οποιαδήποτε παραχώρηση γίνεται, γίνεται με έγγραφο του δήμου και όχι τηλεφωνικά. Τόνισε μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος κύριος που υπέγραψε αυτό το κείμενο και το απέστειλε είναι συκοφάντης και θα του κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση καθώς σαν Δήμος δεν δέχτηκαν να κάνουν καμία παραχώρηση είτε αυτή αφορούσε στοιχείο του δήμου, είτε περιουσιακό είτε ακόμα και ιδιωτικό.

Ο Χρήστος Παγώνης τότε έθεσε και άλλα ζητήματα στο Δήμαρχο, όπως είναι το ζήτημα της μη καταβολής εφάπαξ σε πρώην υπάλληλο του Δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήρθε στην αντίληψη μου κάτι που μας ντροπιάζει. Είδα κάποια ένταση όταν μπήκα μέσα. Έγινα γνώστης της εξής κατάστασης. Είπαμε ορισμένα θέματα και ήρθε ένας πρώην εργαζόμενος που έχει φύγει εδώ και 2 χρόνια να πάρει το εφάπαξ. Η απάντηση του υπεύθυνου, δηλαδή της κ. Ζλακώνη ήταν να πάει να στα δώσει ο φίλος σου ο Παγώνης και ο Φραντζής που πήγες σε αυτούς και τα είπες. Εμείς όσο είμαστε εδώ εφάπαξ δεν θα σου δώσουμε σε σένα θα δώσουμε στον άλλον».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Προέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη, η οποία σε οξύ τόνο δήλωσε: «Κύριε Παγώνη επειδή ψεύδεστε θα φέρετε εδώ την κυρία. Εγώ της είπα ότι στον κωδικό δεν βρήκα χρήματα. Αυτό είπα και στον κ. Παγώνη και στον κ. Φραντζή. Την παρέπεμψα στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου. Τίποτα παραπάνω. Είναι δυαντόν να της είπα να της τα δώσει ο κ. Παγώνης; Της είπα ότι ο εργαζόμενος δικαιούται να πάρει τα χρήματα του. Εμείς δεν βρήκαμε στον κωδικό ούτε ένα ευρώ. Αυτό δεν σας αφορά. Εγώ δεν παρανομώ. Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Το θέμα έληξε».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Διαμαντής Γεωργούλης, ο οποίος ρώτησε το Δήμαρχο αν το πάρκινγκ Σολογιάννη εκχωρήθηκε δωρεάν στον Εμπορικό Σύλλογο, γιατί παίρνει χρήματα από σπιτάκια ιδιωτών»; Για να του απαντήσει ο Θανάσης Ζεμπίλης: « Μας λες δηλαδή ότι ο Γεωργάτος οικονομάει λεφτά», ερώτηση που προκάλεσε την οργή του Διαμαντή Γεωργούλη, ο οποίος απευθυνόμενος στο Δήμαρχο του είπε:  «Εσένα ο Γεωργάτος είναι φίλος σου καλά κάνεις και τον υπερασπίζεσαι. Μη βάζεις όμως λόγια στο στόμα μου. Πολύ επίθεση επι προσωπικού εξαπολύεις δήμαρχε τελευταία στο πρόσωπο μου αλλά κάνω το κορόιδο. Δεν πέφτω στο επίπεδο σου».

Όσον αφορά το θέμα του πάρκινγκ ο Φάνης Σπανός είπε: « Ο Εμπορικός Σύλλογος παίρνει κάποια μισθώματα για τα λειτουργικά έσοδα του. Αν τα σπιτάκια εκμισθώθηκαν με 100 ευρώ, ο Εμπορικός Σύλλογος τα μίσθωσε με 600 ευρώ και τα υπόλοιπα τα διαχειρίζεται για τις κοινωνικές δράσεις του Συλλόγου».

Ακόμα ένα θέμα που συζητήθηκε ήταν και το θέμα των ΔΕΥΑ. Με αφορμή το ψήφισμα που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να λάβει την έγκριση, είχαμε ακόμα μια διαμάχη, αυτή τη φορά μεταξύ Έλενα Βάκα και Διαμαντή Γεωργούλη.

Ο Διαμαντής Γεωργούλης αρνήθηκε να ψηφίσει το ψήφισμα για τους εξής λόγους: «Όλοι κωφαίνεται με την κατάσταση της ΔΕΥΑΧ, ο δεύτερος λόγος ότι ο Γενικός Διευθυντής θα έπρεπε να έρθει να ενημερώσει όλο το σώμα και θλίβομαι που ακούω ότι η ΔΕΥΑΧ δεν έχει φορολογική ενημερότητα και γίνονται επιλεκτικές πληρωμές και πολλά άλλα».

Η απάντηση τότε ήρθε δια στόματος της Έλενας Βάκα: «Πραγματικά δεν ξέρω που τα πληροφορηθήκατε αυτά κ. Γεωργούλη. Η ΔΕΥΑΧ έχει φορολογική ενημερότητα και δεν κάνει επιλεκτικές πληρωμές. Κάνει αυστηρή και σωστή διαχείριση για αυτό και είμαστε εντάξει με τους προμηθευτές. Δεν ξέρω που τα μαθαίνει ο κ. Γεωργούλης αυτά».

Τότε ο Διαμαντής Γεωργούλης της απάντησε: «Να ρωτάει η κ. Βάκα τους υπαλλήλους ποιος μιλάει και ενημερώνει τον Γεωργούλη αυτά είναι γελοιότητες. Και επειδή το θέμα είναι επί προσωπικού θέλω απάντηση». Η απάντηση όμως δεν ήρθε ποτέ και ο Διαμαντής Γεωργούλης εκνευρισμένος αποχώρησε από την αίθουσα.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα έγκρισης της ίδρυσης Μουσικού Σχολείου στη Χαλκίδα, ο Βασίλης Γουρνής, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε: «Η Σχολική Επιτροπή ήδη έχει ένα Ειδικό Γυμνάσιο και ένα Λύκειο Ειδικής Αγωγής και ένα ΚΕΚ που είναι υπερτοπικά. Είμαστε θετικοί στο να δημιουργηθεί Μουσικό Σχολείο αλλά δεν μπορούμε να επιβαρυνθούμε τα έξοδα λειτουργίας του. Πρέπει να ζητήσουμε τις αρμόδιες βεβαιώσεις από το Υπουργείο και αν το εγκρίνουν τότε θα ζητήσουμε και τις πιστώσεις».

Το λόγο τότε έλαβε ο Βαγγέλης Σταματούκος, ο οποίος παρομοίασε την κατάσταση με το Μουσικό Σχολείο σαν την Γαλλική Επανάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος φώναζε στη Γαλλική Επανάσταση και η Μαρία Αντουανέτα είπε στον κόσμο που φώναζε ότι δεν έχουν να φάνε ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι. Εδώ η υποκρισία περισσεύει. Να φτιάξουμε Μουσικό Σχολείο που να το πληρώνουμε εμείς. Το να πάρουμε μια απόφαση για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου έχει το χαρακτήρα του ψωμιού και του παντεσπανιού. Το να υπάρχει μουσική παιδεία σε όλα τα σχολεία είναι απαραίτητο για εμάς. Καλά θα ήταν να δούμε τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας και να στρέψουμε τις όποιες δυνάμεις έχουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Να καλέσουμε όσους εμπλέκονται και έχουν γνώση να βγάλουμε μια απόφαση με επιστημονική βάση και επιστημονική θέληση ια να σπρώξουμε τα πράγματα στην παιδεία. Με πασαλείμματα, καρικατούρες και προεκλογικά πυροτεχνήματα του Συμεών Κεδίκογλου εμείς δεν μασάμε».

Στη συνέχεια την τοποθέτηση τους έκαναν και οι Δημήτρης Αναγνώστου και Γιώργος Βλαχογιώργος.

Ο Δημήτρης Αναγνώστου δήλωσε ότι: «Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Το αίτημα του Μουσικού Σχολείου είναι αίτημα πολλών ετών της Χαλκίδας. Μουσικό Γυμνάσιο υπάρχει και στην Καρδίτσα και θα ήταν σημαντικό να δημιουργηθεί και στη Χαλκίδα». Από την άλλη ο Γιώργος Βλαχογιώργος δήλωσε: «Ο κ. Κεδίκογλου φάνηκε πιο ευφυής από τον άλλο Κεδίκογλου γιατί έστριψε δια του αρραβώνος στο θέμα των διοδίων και δεν εμφανίστηκε στη Βουλή για να ψηφίσει ενώ ο άλλος ο Κεδίκογλου και ο Κώστας Μαρκόπουλος που ήρθε εδώ και μας μάλωσε τα ψήφισε τα διόδια την επόμενη μέρα. Ο ευφυής κ. Κεδίκογλου μας δίνει δώρον άδωρον το Μουσικό Σχολείο και είμαστε υποχρεωμένοι να το αποδεχτούμε για να μη δείξουμε ότι είμαστε απολίτιστοι, κάφροι και καθόλου μουσικόφιλοι αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες παρατηρήσεις».

Ακολούθησαν και τα υπόλοιπα θέματα ημερησίας διάταξης τα οποία ψηφίστηκαν χωρίς άλλες εντάσεις, ενώ για να «γλυκάνει» λίγο η ατμόσφαιρα, μοιράστηκαν κουραμπιέδες και μελομακάρονα, ενώ υπήρχε και κονιάκ, το οποίο το τίμησαν όλοι δεόντως. Από την άλλη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Αναγνώστου ευχήθηκε Καλές Γιορτές με υγεία και δύναμη για τη νέα χρονιά.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας