Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ευβοίας εκδήλωση για την απονομή βραβείων στους Ευβοιώτες μαθητές Λυκείου που συμμετείχαν στον 1ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.
Εκδήλωση για την απονομή βραβείων του 1ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Μαθηματικού Διαγωνισμού
Εκδήλωση για την απονομή βραβείων του 1ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Μαθηματικού Διαγωνισμού

Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα έγινε η απονομή των βραβεύσεων και επαίνων σε όλους τους μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Μαζί με τους μαθητές ήταν και οι καθηγητές των σχολείων τους, ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων Ευβοίας, κ. Άγγελος Μαντάς καθώς και η κα Λίνα Κατσιμαντέ, προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Ν.Ευβοίας.

Η όλη εκδήλωση συνδιοργανώθηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ευβοίας και το ΚΕΣΥΠ Χαλκίδας. Η εκδήλωση είχε διπλό σκοπό καταρχήν την βράβευση των συμμετεχόντων μαθητών και σχολείων του περσινού Μαθητικού Διαγωνισμού και κατά δεύτερον την ενημέρωση για τον 2ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα.

Ο Α΄Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννης Γεροντίτης, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση του 1ου μαθητικού διαγωνισμού και στην επίτευξη της διοργάνωσης του 2ου Μαθητικού διαγωνισμού στη Χαλκίδα τόνισε ότι «η εκπαίδευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του τόπου. Σε μια σύγχρονη κοινωνία η ενίσχυση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματικότητας, σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, θα πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα ενός συνολικού πλαισίου ανάπτυξης. Στο Επιμελητήριο Εύβοιας πιστεύουμε στην ανάπτυξη της υγιούς και της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσα από στοχευμένες κινήσεις και δράσεις. Επιδίωξη μας να βοηθήσουμε νέους ανθρώπους να γνωρίσουν το «επιχειρείν». Να τους υποδείξουμε τους δρόμους που ανοίγονται μέσα από αυτή την γοητευτική διαδικασία. Ειδικά σήμερα που η κοινωνία μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης, κυρίως από την νεολαία μας».

Η κα Κατερίνα Αλιακίζογλου εκτός από την σημαντική εισήγησή της για την σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία έκανε και μία συνοπτική αλλά περιεκτική παρουσίαση σχετικά με τον 2ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό.

Ο κ. Παναγιώτου Σοφοκλής, Χημικός στο επάγγελμα με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Ιταλίας, συνιδιοκτήτης και Υπεύθυνος Παραγωγής της Μικροζυθοποίας Septem (ΑΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΟΕ), έδωσε ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση μεταφέροντας στους μαθητές την δική του επιχειρηματική εμπειρία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ.Βεργέτης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο κ. Κων/νος Ρουσόπουλος εκπρόσωπος του Δήμου και Διοικητής του Νοσοκομείου Λειβαδιάς, ο κ. Κων/νος Λαγός, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο κ. Γιώργος Μπουραντάς, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο κ. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος εκπρόσωπος του ΤΕΙ Χαλκίδας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας