Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το δικό του απολογισμό κάνει ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας για το έτος 2013.
Ο Δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας
Ο Δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας

Σύμφωνα με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερέτριας για το 2014, τα συνεχιζόμενα μεγάλα και μικρότερα έργα που θα αλλάξουν ριζικά την ποιότητα ζωής των πολιτών και την εικόνα του Δήμου, αγγίζουν τα 1.7 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα που ξεκίνησαν είναι τα ακόλουθα:

Ξεκίνησε και συνεχίζεται το αποχετευτικό δίκτυο της Αμαρύνθου που φτάνει μέχρι το Γυμνό. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο για το Δήμο Ερέτριας καθώς με την ολοκλήρωσή του, όχι μόνο αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και προσφέρει νέες θέσεις εργασίας σε ανέργους. Οι εργασίες στο Γυμνό έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, η Αμάρυνθος βρίσκεται σε καλό στάδιο, ενώ κατατέθηκε η πρόταση για χρηματοδότηση του εσωτερικού δικτύου της Άνω Βάθειας. Η δημοπράτηση του εργοστασίου επεξεργασίας των λυμάτων (ΕΕΛ) είναι στο τελικό της στάδιο, δίνοντας πλέον την βεβαιότητα ότι τους πρώτους μήνες του 2014 θα υπάρξει ανάδοχος για την έναρξη του έργου.

Με γοργά βήματα προχωρά και το αποχετευτικό της Ερέτριας. Ολοκληρώθηκε η μελέτη του έργου, ενώ αναμένεται η έγκριση των τευχών δημοπράτησης από το ΕΠΕΕΡΑ για να δημοπρατηθεί το έργο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.
Προχωράει η αξιοποίηση του Νησιού των Ονείρων και ο Δήμος Ερέτριας συνεργάζεται με την ΕΤΑΔ για την κατάρτιση των όρων δημοπράτησης για το διεθνή διαγωνισμό. Επίσης, η υπόθεση του “Κλειστού” Γυμναστηρίου της Άνω Βάθειας στάλθηκε στη Δικαιοσύνη.

Υπογράφηκε από το νέο Οργανισμό Λιμένων Εύβοιας και η προγραμματική σύμβαση παραχώρησης για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Η μελέτη ανάπλασης της παραλίας της Ερέτριας ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε ο φάκελος για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και την χρηματοδότησή του.

Όσον αφορά τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις του δήμου Ερέτριας αυτά ήταν:

Στην Ερέτρια υπήρξε η ανάπλαση της Πλατείας Λουτρών και επισκευάστηκε το σιντριβάνι στην Πλατεία Ηρώου. Στην Αμάρυνθο ανακατασκευάστηκε το χαλασμένο ρολόι, σημείο αναφοράς της περιοχής. Επίσης, το κτήριο του ΕΟΤ που στέγαζε το Δημαρχείο Ερέτριας, παραχωρήθηκε στο Δήμο και ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες η ανακαίνισή του. Τέλος ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε επίσης στο παλιό ΚΑΠΗ, όπου και στεγάστηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Ερέτριας.

Επίσης, προχωρά η δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Ήδη ο Δήμος Ερέτριας προμηθεύθηκε δύο καινούργιους κινητούς σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων καθώς και ένα καινούργιο ρυμουλκό, μέρος του εξοπλισμού του ΣΜΑ.

Ο Δήμος προχώρησε μεταξύ άλλων, στη διακήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την αναβάθμιση – ανακατασκευή τεσσάρων παιδικών χαρών του Δήμου με την προμήθεια και τοποθέτηση παιχνιδιών, δαπέδων καθώς και ανάπλασης του χώρου.

Είναι επίσης σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τον εκσυγχρονισμό, τηλεμετρία και αυτοματισμό των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ερέτριας. Έργο που θα εξοικονομήσει χρήματα από την σπατάλη, αλλά θα εξασφαλίσει και την άριστη ποιότητα του νερού που διατίθεται για χρήση στο δήμο μας.

Μέχρι σήμερα, έχουν αποπληρωθεί τα περισσότερα χρήματα από τις παλαιές οφειλές προς ιδιώτες των Καποδιστριακών Δήμων Αμαρυνθίων και Ερέτριας. Πρόκειται για οφειλές που άγγιζαν περίπου τα 972.000 ευρώ και που λόγω της κακοδιαχείρισης και της αλόγιστης σπατάλης είχαν βυθίσει στην ύφεση, κυρίως τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της περιοχής. Μέχρι σήμερα εξοφλήθηκαν σχεδόν τα τρία τέταρτα των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου Ερέτριας (750.838,96 ευρώ) και είναι θέμα ημερών για να γίνει η αποπληρωμή και των υπόλοιπων οφειλών.

Αναπτυξιακή πολιτική χωρίς ανθρώπινο πρόσωπο και πολιτισμό δεν νοείται. Το Καλοκαίρι έμφαση δόθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες οι οποίες τέθηκαν υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου «Ο Δαφνηφόρος Απόλλων» του Δήμου Ερέτριας. Δύο μήνες με περισσότερες από τριανταοκτώ εκδηλώσεις, είναι ο απολογισμός της διοργάνωσης «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013». Επίσης, διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ΕΛΠΑ το 1ο Ράλλυ Αμαρύνθου. Για το υψηλό επίπεδο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων βραβεύθηκε ο Δήμος Ερέτριας, μέσω του δημάρχου, από τον Ελληνικό Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων καθώς και από το Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό “Το Καφενείο των ιδεών”.

Σε μια προσπάθεια να στηριχθούν όλα τα νοικοκυριά του Δήμου Ερέτριας, ο δήμος προχώρησε σε πάγωμα των Δημοτικών Τέλών για το 2014 και εγκαίρως σύστησε επιτροπή για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στις οικογένειες που έχει διακοπεί η παροχή του. Τις γιορτινές ο Δήμος Ερέτριας διένειμε στους οικονομικά ασθενείς 250 πακέτα με κρέας καθώς και τρόφιμα στους δικαιούχους με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ήδη προχωρά η δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου. Επόμενο βήμα είναι η δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου και Κοινωνικού Ιατρείου.

Επίσης, μέσω των δύο Σχολικών Επιτροπών καλύφθηκαν οι ανάγκες των σχολείων και όλα τα σχολικά κτήρια έχουν εφοδιαστεί έγκαιρα με πετρέλαιο. Ο«Δαφνηφόρος Απόλλων» με στόχο να στηρίξει όλες τις οικογένειες του Δήμου Ερέτριας, αποφάσισε να μειώσει το μηνιαίο κόστος των τροφείων στους δύο παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Από 60 ευρώ που ήταν πέρυσι η μηνιαία εισφορά, φέτος μειώθηκε στα 50 ευρώ. Ενώ όσες οικογένειες έχουν και δεύτερο παιδί, η εισφορά μειώνεται κατά 50% και διαμορφώνεται στα 25 ευρώ. Δημιουργήσαμε ΚΑΠΗ στην Ερέτρια, μακροχρόνιο αίτημα πολλών δημοτών μας και μεταφέραμε τα Περιφερειακά Ιατρεία σε κεντρικό σημείο της πόλης, ώστε να εξυπηρετούνται και οι γεροντότεροι συνδημότες μας. Ολοκληρώνεται η οργάνωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Αμάρυνθο και πολύ σύντομα θα ανοίξει “τις πύλες της” για χρήση από όλους τους δημότες.
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

11/6/2018
Μετά την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα, το Κίνημα Αλλαγής κάνει ένα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας