Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανίκανη αποδεικνύεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να προχωρήσει τα έργα για την άρδευση του Ληλάντιου πεδίου όπως προκύπτει από απάντηση που έλαβε ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος σε σχετική του ερώτηση.
Λήλας ποταμός
Λήλας ποταμός

Φαίνεται ότι στη Συλλογική Απόφαση Μελετών ΣΑΜΠ066 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2013, η οποία περιελάμβανε 20 μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. Ευρώ, ο περιφερειάρχης κ. Περγαντάς και ο κ. Μπουραντάς δεν είχαν προβλέψει να εντάξουν και τη μελέτη που αφορά την άρδευση του Ληλάντιου πεδίου, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι είτε δεν γνωρίζουν τα προβλήματα της Εύβοιας είτε αδιαφορούν για την επίλυση τους. Εκτός αυτού πρέπει να επισημανθεί ότι η απόφαση που πάρθηκε δεν προέβλεπε αντίστοιχη αύξηση πιστώσεων και επομένως δεν περιέχει πρόβλεψη χρηματοδότησης.

Μετά από 4 έτη και αφού οι όποιες πρόχειρες λύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 30/09/2013 αποφασίστηκε η ένταξη μελέτης με τίτλο «Μελέτη έργων άμεσης αποκατάστασης αρδευτικού καναλιού Καλαποδίου π. Λήλαντα Ν. Ευβοίας», και προϋπολογισμό 385.000 ευρώ. Χρειάστηκαν 4 χρόνια από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2009, ώστε να καταλήξουν στην Περιφέρεια ότι πρέπει να γίνει μελέτη έργου αποκατάστασης του αρδευτικού καναλιού Καλαποδίου.

Η απάντηση που έλαβε ο κ. Μαρκόπουλος αφορά μόνο ένα από τα ερωτήματα που είχε θέσει. Αναμένονται με ενδιαφέρον και οι απαντήσεις στα υπόλοιπα ερωτήματα, όπως αυτές που αφορούν την διαχείριση των κονδυλίων που είχαν πιστωθεί από τα τέλη του 2009, για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ο βουλευτής παρακολουθεί το θέμα και πιέζει ώστε επιτέλους να γίνουν έργα που έχει ανάγκη και δικαιούται ο νομός Ευβοίας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας