Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση εξέδωσε η Συμμετοχική Δημοτική Κίνηση Καρύστου «Αλλιώς», αναφορικά με την αύξηση των τελών μίσθωσης σε υπαίθριους χώρους λιμανιών του δήμου Καρύστου.
Συμμετοχική δημοτική κίνηση Δήμου Καρύστου
Συμμετοχική δημοτική κίνηση Δήμου Καρύστου "Αλλιώς!"

«Το συμπέρασμα είναι ότι χωρίς καμιά διαμαρτυρία των τοπικών θεσμικών φορέων (Δημοτική Αρχή, πρώην Λιμενικά Ταμεία κλπ), τα λιμάνια του Δήμου φύγανε από την κυριότητα των τοπικών κοινωνιών, πέρασαν στον Οργανισμό και μετατράπηκαν επί της ουσίας σε κερδοσκοπικό μηχανισμό.

Αυτές οι πολιτικές δεν είναι δυνατό να συνεχιστούν. Είναι σημαντικότατο για όλους τους δημότες να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανατροπής τους»...

Έτσι έκλεινε η ανακοίνωση μας στις 12-12-2013, μετά τη συνάντηση μας στην ΟΛΝΕ.

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας και οι πρώτες συνέπειες γίνονται, ήδη, φανερές. Οι επαγγελματίες που μισθώνουν υπαίθριους χώρους στα λιμάνια από την ΟΛΝΕ (που ανιτεκατέστησε τα Λιμενικά Ταμεία), σε Κάρυστο, Μαρμάρι, Νέα Στύρα και Αλμυροπόταμο, φέτος θα κληθούν να πληρώσουν ένα υπερβολικά μεγάλο μίσθωμα.

Είναι τεράστια η ευθύνη του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, που αδιαφόρησε  για την αλλαγή του καθεστώτος και το ξεπούλημα των λιμανιών μας.

Δυστυχώς, όλα αυτά είναι μια ακόμα συνέπεια των κεντρικών πολιτικών επιλογών, των μνημονίων, που μετατρέπουν τη δημόσια περιουσία σε ιδιωτική, που αδιαφορούν για όλους τους μικροεπαγγελματίες και το πώς θα ανταπεξέλθουν στην κρίση για την οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

Οι πολιτικές αυτές, επειδή δεν είναι πέρα από τις λογικές του Δημάρχου και του αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης, εφαρμόστηκαν και στην περίπτωση του ξεπουλήματος των λιμανιών χωρίς καμιά διαμαρτυρία, σχεδόν κρυφά από τους δημότες. Τους καθιστούν έτσι συνυπεύθυνους.

Οι επαγγελματίες του Δήμου είναι ήδη τα πρώτα θύματα!
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας