Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δεκάδες ήταν οι ευβοείς που έλαβαν τις τελευταίες ημέρες ένα ύποπτο μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο αποστολέας ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί μεγάλη τράπεζα, η αλήθεια όμως είναι ότι, το μόνο που εκπροσωπεί είναι τον εαυτό του και σκοπεύει να βγάλει χρήματα εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Το μήνυμα έχει ως εξής:

"Αγαπητέ on- line πελάτη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  Στα πλαίσια μέτρων ασφαλείας, εξετάζονται κατά τακτά διαστήματα οι δραστηριότητες στο σύστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Πρόσφατα παρατηρήσαμε το εξής ζήτημα σχετικά με το λογαριασμό σας. Μετά από πρόσφατο έλεγχο του λογαριασμού σας, θα πρέπει να απαιτήσουμε κάποιες πρόσθετες πληροφορίες από εσάς έτσι ώστε να σας παρέχουμε ασφαλείς υπηρεσίες". 

 Που βρίσκεται η απάτη

 Η πράξη αποστολής ενός email σε ένα χρήστη ισχυριζόμενο ψευδώς ότι έρχεται από την νόμιμη εταιρεία σε μία προσπάθεια να ξεγελάσει τον χρήστη να δώσει πληροφορίες ιδιωτικού απορρήτου που θα χρησιμοποιηθούν για κλοπή ταυτότητας. Το email οδηγεί τον χρήστη σε ένα Website όπου του ζητούνται να ενημερώσει προσωπικές πληροφορίες όπως, κωδικοί πρόσβασης και πιστωτική κάρτα, κοινωνική ασφάλεια, και αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών, που η νόμιμη εταιρεία ήδη κατέχει. Ωστόσο, το Website, είναι μία απάτη που στήθηκε μόνο για την κλοπή πληροφοριών του χρήστη. Για παράδειγμα, το 2005 είδαμε την διάδοση μιας απάτης  όπου ο χρήστηs λάμβανε email κατ΄υπόθεση από την Mastercard-Alpha ισχυριζόμενη ότι ο λογαριασμός του χρήστη ήταν έτοιμος να διακοπεί εκτός εάν έκανε κλικ στο παρεχόμενο link και ενημέρωνε την πληροφορία επικοινωνίας και της πιστωτικής του κάρτας Mastercard. Επειδή είναι σχετικά απλό να στήσει κάποιος ένα Website που να μοιάζει με αληθινό αντιγράφοντας τον κωδικό HTML, η απάτη βασίστηκε στο ότι θα ξεγελαστεί ο κόσμος και θα πιστέψει ότι πράγματι τον προσέγγισε η Mastercard και επόμενο ήταν να πάνε στο site της προκειμένου να ενημερώσουν την πληροφόρηση των λογαριασμών τους. Κάνοντας spam σε μεγάλες ομάδες ατόμων, ο «phisher» βασίστηκε στο ότι το email διαβάστηκε από ένα ποσοστό ατόμων που πράγματι είχαν  στην κατοχή τους μία Mastercard. 
 
Χρειάζεται λοιπόν  να ειστε ιδιαιτερα προσεχτικοί σε email τα οποία σας προτείνουν να δώσετε user name και password απο Τραπεζικούς Λογαριασμούς σας.
Δημοφιλή σήμερα

Νέα αναβολή στο έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας

Νέα αναβολή στο έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας

12/10/2018
Ακόμα μια αναβολή πήρε το έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας, όπως ανακοίνωσε στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος, Χρήστος Παγώνης....
Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

15/10/2018
Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού με νέο εξώδικο προς την κρατική βιομηχανία προειδοποιεί με μέτρα που προβλέπονται στον Κώδι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας