Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Απάντηση στην αναφορά του Δημήτρη Αναγνωστάκη, έδωσε το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, για την κεφαλαιοποίηση οφειλών των εμπόρων και των επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ.
ΟΑΕΕ
ΟΑΕΕ

Η αναφορά είχε κατατεθεί, μετά από σχετική επιστολή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας που αναδείκνυε τη δυσκολία του εμπορικού κόσμου, να ανταπεξέλθει στις ασφαλιστικές απαιτήσεις του ΟΑΕΕ, όταν αυτές συνδυάζονται με παλαιότερες οφειλές. Επίσης στην επιστολή γινόταν αναφορά στο πρόβλημα κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των οφειλετών.

Στην απάντησή του το Υπουργείο, απαντά ότι ανέβασε το όριο της ποινικοποίησης για μη καταβολή εισφορών από 2.000€ σε 20.000€, επέτρεψε την υπαγωγή σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία και παράλληλα δεν έχει αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές από το 2009 και μετά.

Το Υπουργείο φαίνεται μάλλον ικανοποιημένο από την πορεία εξέλιξης των οφειλόμενων παρελθόντων ετών προς τον ΟΑΕΕ, δεδομένου ότι από τους περίπου 380.000 οφειλέτες παρελθόντων ετών, κατάφεραν να ενταχθούν σε ρύθμιση οι 35.000, δηλαδή ποσοστό μικρότερο του 10%. Παράλληλα στην απάντηση του, τεχνηέντως παραπέμπει τους οφειλέτες του οργανισμού σε έκδοση βιβλιαρίου απορίας, για την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, αποφεύγοντας να αναφέρει ότι χρεώνει τους οφειλέτες για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης την οποία όμως δυστυχώς δεν παρέχει.

Προφανώς το Υπουργείο κωφεύει στις επισημάνσεις και αιτιάσεις των επαγγελματικών φορέων, αφού στην ουσία δεν υιοθετεί καμία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας