Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με την οποία ζητά να διενεργήσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους για το αν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει τις εγκρίσεις που απαιτούνται και έχουν τηρήσει όλες τις προϋποθέσεις που ορίζονται για την τοποθέτηση κεραιών.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Η Επιτροπή, που είναι η ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή επιφορτισμένη να ρυθμίζει, να εποπτεύει και να ελέγχει την αγορά κινητής τηλεφωνίας, δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα, ώστε να έχουμε μια απάντηση το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

Θέμα: Έλεγχος των εγκρίσεων για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Κανήθου του Δήμου Χαλκίδας

Αξιότιμοι κύριοι,

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο της Εύβοιας, έχουν εγκατασταθεί τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Χαλκίδας, στην Κάνηθο, οι οποίες λειτουργούν σε ακτίνα μικρότερη των 300 μέτρων από οκτώ συνολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα : το δημόσιο Βρεφονηπιακό Σταθμό και έναν ακόμη Βρεφονηπιακό Σταθμό, το 3ο, το 29ο και το 32ο Νηπιαγωγείο, το 21ο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο και Λύκειο Κανήθου. Επίσης, σε απόσταση 360-400 μέτρων από κεραία κινητής τηλεφωνίας, βρίσκονται ακόμα δύο σχολεία, το 19ο Νηπιαγωγείο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο.

Με την παρούσα επιστολή, αιτούμαι από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων:

  • Να μας ενημερώσει αν όλες οι  κεραίες της περιοχής έχουν λάβει όλες τις εγκρίσεις που απαιτούνται για την τοποθέτησή τους, αφού προβεί στους πλήρεις ελέγχους τόσο ως προς τη χωροθέτηση των ως άνω κεραιών στην περιοχή όσο και ως προς τον τρόπο που είναι κτισμένες (για παράδειγμα το ύψος που λαμβάνουν, κ.α.) και
  • Να εξετάσει αν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία, καθώς και να ενημερώσει αν τίθενται εκ του νόμου προϋποθέσεις ως προς την απαιτούμενη απόσταση και αν αυτές τηρούνται.

Καθώς είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρίες σέβονται τους πολίτες και τους κανόνες που θέτει η πολιτεία, προσδοκώ να προχωρήσετε στους ελέγχους δίνοντας την απαιτούμενη προτεραιότητα.

Με εκτίμηση,

Συμεών Κεδίκογλου

Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας