Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο Σύλλογος kireas.org καλεί την πολιτική ηγεσία του τόπου να αποδείξει έμπρακτα τη στήριξη της στον αγώνα των κατοίκων εναντίον της ΒΙ.ΠΕ με πράξεις, υπογράφοντας την προσφυγή στο ΣτΕ και όχι μόνο με λόγια και προεκλογικές υποσχέσεις.
Ο Σύλλογος Κηρέας
Ο Σύλλογος Κηρέας

Τον επόμενο μήνα εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης για δημιουργία ΒΙΠΕ στο Μαντούδι. Μια απόφαση ορόσημο για το μέλλον της περιοχής. Ο kireas.org  έχει αρχίσει να συγκεντρώνει χρήματα για τα μην ευκαταφρόνητα δικαστικά έξοδα και έχει ζητήσει την συνδρομή όσων δεν θέλουν να δουν την περιοχή να γίνεται « παρανάλωμα» της  ΒΙΠΕ. Η εκδίκαση της υπόθεσης ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους έμπρακτα θέλουν να αποτρέψουν την δημιουργία της ΒΙΠΕ να συνυπογράψουν την προσφυγή προς το ΣτΕ.

Το θέμα της ΒΙΠΕ θα αποτελέσει ένα από τα κεντρικά τοπικά θέματα των δημοτικών εκλογών τόσο για τους ψηφοφόρους όσο και για τους υποψηφίους. Οι ψηφοφόροι σήμερα είναι πιο ενημερωμένοι για το θέμα ΒΙΠΕ και πιο δυσκολόπιστοι σε γενικόλογες προεκλογικές υποσχέσεις. Οι τακτικές του «δήθεν άσχετου», του «Αβδηρίτη» και του «όλα στο ίδιο ταψί» που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν με δηλώσεις του στυλ «ΒΙΠΕ; ΒΙΠΑ; ε τώρα γίναμε όλοι» ή « εγώ είπα ΒΙΠΕ μεσαίας όχλησης!» ή «ΒΙΠΕ με όρους» δεν πείθουν και δεν παραπλανούν πλέον τους ψηφοφόρους. Ήδη μερικοί υποψήφιοι δήμαρχοι άτυπα έχουν πάρει θέση απέναντι στο θέμα, άλλοι βέβαια προσαρμόζουν τις θέσεις τους ανάλογα με το ακροατήριο.

Είναι πρέπον και έντιμο, οι υποψήφιοι δήμαρχοι να ενημερωθούν για το θέμα ΒΙΠΕ και να ξεκαθαρίσουν πριν τις εκλογές τη στάση τους. Αν είναι υπέρ ή κατά της ΒΙΠΕ; Δεν φτάνει μια απλή δήλωση πολλαπλών ερμηνειών. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν αξιόπιστες δεσμεύσεις ότι πραγματικά εννοούν αυτά που λένε και δεν θα τα «ξεχάσουν» μετά τις εκλογές και ότι τα εννοούν με πράξεις. Μια αξιόπιστη δέσμευση είναι η συμμετοχή τους στην προσφυγή φορέων και δημοτών στο ΣτΕ ενάντια στην ΒΙΠΕ. 

Αν εξαιρέσουμε τον κ. Στεργίου που αγωνίζεται με όλη την ομάδα Ψαρρού υπέρ της ΒΙΠΕ, από αυτούς που έχουν επίσημα ανακοινώσει την υποψηφιότητα τους, οι κ.κ. Παζάρας και Καλυβιώτης δεν έχουν συνυπογράψει την προσφυγή στο ΣτΕ. Το ίδιο ισχύει και για κάποια ονόματα που φημολογείται ότι θα συμμετέχουν στις  δημοτικές εκλογές. Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας δεν τους απαλλάσσει από αυτή την ευθύνη προς τους  ψηφοφόρους. 

Καλούμε λοιπόν δημόσια όλους τους υποψήφιους ή όσους σκέφτονται να θέσουν υποψηφιότητα και να διεκδικήσουν την αντί-ΒΙΠΕκή ψήφο και δεν έχουν υπογράψει, να υπογράψουν την προσφυγή στο ΣτΕ και να συνεισφέρουν οικονομικά στα δικαστικά έξοδα.

Ιδού η Ρόδος κύριοι.

Πληροφορίες για την προσφυγή, υπογραφές και βοήθεια με τα δικαστικά έξοδα στα 2227022700, 6977184261 ή με email στο [email protected]
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας