Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Υπογράφηκε, την Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου -παρουσία του Δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη-, από την Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, Έλενα Βάκα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας (Alpha Domus ΑΤΕ), Μανώλη Ανδρουλακάκη, η σύμβαση του έργου «κατασκευής δικτύου αποχέτευσης οικισμού Βασιλικού».
Θανάσης Ζεμπίλης Έλενα Βάκα και Μανώλης Ανδρουλακάκης
Θανάσης Ζεμπίλης Έλενα Βάκα και Μανώλης Ανδρουλακάκης

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη»/Άξονας Προτεραιότητας «02 - Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων»), με δικαιούχο τη ΔΕΥΑΧ. Και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη/προϋπολογισμός του, ανέρχεται στα 9.600.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%). Με τη μέση έκπτωση που προσέφερε η ανάδοχος εταιρεία να είναι 50,70 %.

Η κατασκευή του δε, έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 10 μηνών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το έργο αφορά στην πλήρη κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού Βασιλικού, στο οποίο θα αναπτυχθεί δίκτυο βαρύτητας από αγωγούς υλικού PVC και διαμέτρου Φ200 έως Φ500, συνολικού μήκους 29.700 μέτρων και αγωγούς HDPE, μήκους 380 μέτρων καθώς και καταθλιπτικό αγωγό HDPE διαμέτρου Φ355, μήκους 5.100 μέτρων για τη διασύνδεση του υφιστάμενου κεντρικού αντλιοστασίου Βασιλικού (Λευκαντί) με το ανάντη, επίσης υφιστάμενο, αντλιοστάσιο στον οικισμό Αγίου Νικολάου.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από την περιοχή του Λευκαντί, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και να μην δημιουργούνται προβλήματα στην εκεί τουριστική περιοχή.

Μέχρι τότε δε, θα έχουν πραγματοποιηθεί και οι πρώτες διασυνδέσεις με τον κεντρικό αγωγό.

ΥΠΟΕΡΓΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Το έργο «κατασκευής δικτύου αποχέτευσης οικισμού Βασιλικού», αποτελεί υποέργο της συνολικής παρέμβασης για τη «συλλογή, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων Βασιλικού, Αγ. Νικολάου και Ν. Λαμψάκου» (οι οποίοι είναι οικισμοί Γ’ Προτεραιότητας κατά την οδηγία 91/271), που υλοποιείται βήμα-βήμα σε πέντε υποέργα, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη που συνολικά ανέρχεται στα 14.837.127,77 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) και χρονικό ορίζοντα παράδοσής του, τον Ιούνιο του 2018.

Ήδη, ολοκληρώνονται οι εργασίες που αφορούν στο «βασικό σχέδιο αποχέτευσης (πρώην) Δήμου Ληλαντίων».

Ενώ, έχει προκηρυχθεί για τις 20 Μαρτίου η υδραυλική, ηλεκτρομηχανολογική, τοπογραφική και γεωτεχνική «μελέτη των έργων συλλογής λυμάτων (των εσωτερικών δικτύων και των αντίστοιχων αντλιοστασίων) στους οικισμούς Αγ. Νικολάου και Ν. Λαμψάκου» (δημόσιας δαπάνης 395.934,40 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).

Με επόμενο βήμα, την «κατασκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμών Αγ. Νικολάου και Ν. Λαμψάκου» και στη συνέχεια, τις συνδέσεις με το δίκτυο της ΔΕΗ για τη λειτουργική ολοκλήρωση και ενεργοποίηση του όλου συστήματος.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης, σημειώνει:

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο σε επίπεδο βασικών υποδομών που έχει ποτέ σχεδιαστεί και υλοποιείται στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων.
Με την ολοκλήρωση του συνολικού έργου θα έχει επιλυθεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής, που απασχολούσε για χρόνια τους κατοίκους της.

Βελτιώνοντας, σε συνέργεια με σειρά άλλων έργων (αθλητικές υποδομές, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων κ.α.) τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

Αναβαθμίζοντας την περιοχή, προστατεύοντας το περιβάλλον και ενισχύοντας τις προϋποθέσεις ανάπτυξής τόσο στην πόλη του Βασιλικού όσο και στην τουριστική παραλιακή ζώνη του, στο Λευκαντί, που ήδη απέκτησε «γαλάζια σημαία», τον Αγ. Νικόλαο και τη Ν. Λάμψακο».
Δημοφιλή σήμερα

Φωτιά στο Κοντοδεσπότι Ψαχνών στην Εύβοια

Φωτιά στο Κοντοδεσπότι Ψαχνών στην Εύβοια

12/8/2018
Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο χωριό Κοντοδεσπότι στην Εύβοια την ώρα που πνέουν πολλοί ισχυροί άνεμοι....
Η φωτιά στο Κοντοδεσπότι βρίσκεται σε ύφεση

Η φωτιά στο Κοντοδεσπότι βρίσκεται σε ύφεση

13/8/2018
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες 12 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:23, σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές Σταυρός και Κοντοδεσπότ...
Κινητή συντονιστική μονάδα για την αντιμετώπιση της φωτιάς στο Κοντοδεσπότι

Κινητή συντονιστική μονάδα για την αντιμετώπιση της φωτιάς στο Κοντοδεσπότι

13/8/2018
Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός το πρωι της Δευτέρας 13 Αυγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας