Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή της Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη, για τη στελέχωση σχολείων Ειδικής Αγωγής και προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη Στερεά Ελλάδα έδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Προσλήψεις σε σχολεία Ειδικής Αγωγής σε Στερεά Ελλάδα και Ν. Αιγαίο
Προσλήψεις σε σχολεία Ειδικής Αγωγής σε Στερεά Ελλάδα και Ν. Αιγαίο

Σύμφωνα με την απάντηση του δημιουργούνται δύο πράξεις, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, για την κάλυψη 340 θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού και Ειδικού Εκπαιδευτικού προσωπικού και 60 θέσεων, για τη στελέχωση των Επιτροπών Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης.

Σημειώνουμε πως η απάντηση του Υπουργείου, αφορά σε προηγούμενο "πάγωμα" των προσλήψεων, γιατί η επιβλέπουσα αρχή των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, του Υπουργείου Οικονομικών, περιέκοψε ποσά από προγράμματα του ΕΣΠΑ, αφήνοντας τον άξονα Γ, δηλαδή τις περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας – Ν. Αιγαίου χωρίς πόρους και άρα χωρίς στελέχωση των διαγνωστικών επιτροπών.

Ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και οι αρμόδιοι φορείς των περιφερειών θα προχωρήσουν άμεσα στην πλήρωση των θέσεων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο χώρο της ειδικής αγωγής.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας