Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Υπουργείο Υγείας απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Αναφορικά με τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει, ότι οι προτάσεις ρύθμισης, για τη βελτίωση του συστήματος παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν έχουν επί του παρόντος εξειδικευτεί και δεν έχουν περιληφθεί σε κατάλληλη τυπική μορφή, ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή τους.

Αναφορικά δε με τις ελλείψεις προσωπικού που διαπιστώνονται σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, το Υπουργείο επισημαίνει τον κανόνα 1 προς 5, που ισχύει για τις προσλήψεις προσωπικού, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου. Αναφέρει δε ότι για το έτος 2013, εγκρίθηκαν 150 θέσεις ειδικευμένων ιατρών, κλάδου ΕΣΥ και αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατανομή τους στα Νοσοκομεία της χώρας.

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά η απάντηση στα ερωτήματα που θέτουμε, προσκρούει στη λογική εφαρμογής των μνημονίων και η περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, τουλάχιστον για αυτή τη στιγμή φαντάζει δεδομένη.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας