Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στη τριμερή συνάντηση που έγινε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας υπό την παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας κ. Κεγκέρογλου Βασιλείου, παρευρέθηκαν από την εργατική πλευρά, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και σύσσωμο το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων με την δικηγόρο τους κ. Καίσαρη, από εργοδοτικής πλευράς η εκπροσώπηση έγινε από τον νομικό σύμβουλο κ. Παπαδόπουλο Α.
Εργατικό Κέντρο Ευβοίας
Εργατικό Κέντρο Ευβοίας

Παρόντες ήταν οι Βουλευτές Εύβοιας κ.κ. Μαρκόπουλος Κ., Αποστόλου Ε. και Αναγνωστάκης Δ.

Η Εργατική πλευρά τόνισε το θέμα επιβίωσης που υπάρχει στους εργαζόμενους, έπειτα από 18 μήνες απλήρωτοι, είναι ανασφάλιστοι εδώ και ένα χρόνο περίπου και ότι η πολιτεία πρέπει να παρέμβει για το σκάνδαλο που υπάρχει στην ΝΕΟΣΕΤ με την μεταβίβαση του σήματός της. Ο νομικός σύμβουλος της Εταιρίας ανέφερε ότι θα μεταφέρει τα λεγόμενα, διότι δεν μπορεί να δεσμευτεί και ότι η Εταιρία θα πάει σε πτώχευση και πλειστηριασμό.

Σε παρέμβασή τους μεταξύ πολλών άλλων οι Βουλευτές τόνισαν τα παρακάτω:

  • Ο κ .Μαρκόπουλος έθεσε και το θέμα επερώτησης που έχει υποβάλλει για το σκάνδαλο ΝΕΟΣΕΤ και ζητάει παρέμβαση Εισαγγελέα.
  • Ο κ. Αποστόλου ζήτησε να αναλάβει και τις ευθύνες του το Υπουργείο και η πολιτεία.
  • Ο κ. Αναγνωστάκης αφού συμφώνησε με τους προηγούμενους , έθεσε και το θέμα επέκτασης των 200 ευρώ που θα δοθεί στους μακροχρόνια άνεργους, να επεκταθεί και σε αυτούς που έχει τελειώσει η επίσχεση εργασίας και συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι.

Από πλευράς Υπουργείου δεσμεύτηκαν ότι θα προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες από μέρους του και θα προχωρήσουν σε κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση που αφορά την ασφάλιση των εργαζομένων και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας.

Όλες οι πλευρές δεσμεύθηκαν να στείλουν υπομνήματα, για πλήρη ενημέρωση του Υπουργείου Εργασίας.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας