Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλου στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία του Υφυπουργού κ. Κεγκέρογλου, για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στην εταιρία NEOSET και το μέλλον της εταιρίας.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Ο κ. Μαρκόπουλος ξεκίνησε αποκαλύπτοντας ότι η ερώτηση που έχει καταθέσει από τις 17/10/2013, παραμένει αναπάντητη από τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Επομένως δεν έχουν δοθεί απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία εάν έχει διερευνηθεί νομικά το ενδεχόμενο της διάπραξης του παραπτώματος της «δόλιας πτώχευσης» της εταιρίας, προς όφελος των ιδιοκτητών και εις βάρος των εργαζομένων. Επίσης θα πρέπει να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και φοροδιαφυγή από το δίκτυο που έχει στηθεί με offshore και εταιρίες που εμπορεύονται χρησιμοποιώντας το σήμα της NEOSET.

Η πλευρά των εργαζομένων συμφώνησε ότι ο κ. Μαρκόπουλος έχει καταγράψει σημαντικές αποκαλύψεις, τις οποίες και οι ίδιοι γνωρίζουν. Ο βουλευτής επεσήμανε ότι μετά από αυτή τη συνάντηση είναι υποχρεωμένος να περιμένει λίγο ακόμη για τις ενέργειες του Υπουργού και στη συνέχεια θα αναγκαστεί να πάει ο ίδιος την υπόθεση στον Εισαγγελέα, με όσα στοιχεία μαζέψει, ώστε να διαφυλάξει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Την ενέργεια του αυτή επικρότησαν οι εργαζόμενοι και συμφώνησαν να συνδράμουν και οι άλλοι δύο παρευρισκόμενοι βουλευτές του νομού.

Τέλος ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι οι μέτοχοι δεν έχουν την στοιχειώδη ευθιξία να εξασφαλίσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και κατέκρινε την τακτική της εταιρίας που είναι υποτιμητική και για τους εργαζόμενους και για την Κυβέρνηση. Απευθυνόμενος στον δικηγόρο της εταιρίας, του ζήτησε να μην μοιράζει φρούδες ελπίδες ότι πρόκειται να πωληθεί η ακίνητη περιουσία της εταιρίας και να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι.

Στα θετικά της συνάντησης η δέσμευση του Υπουργού να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την ασφαλιστική κάλυψη των «ομήρων – εργαζομένων» και να διερευνήσει την άρνηση του ΙΚΑ για κάλυψη άνω του ενός μηνός κατά την διάρκεια της επίσχεσης εργασίας. Καθώς και η συμφωνία μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών, των εργαζομένων να παραλάβουν (με επιφύλαξη) έγγραφα απόλυσης εφόσον τους  επιδοθούν, και του δικηγόρου της εταιρίας να εισηγηθεί στους ιδιοκτήτες να επιδώσουν απολύσεις, ώστε με αυτό τον τρόπο να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν επίδομα ανεργίας και να λυθεί και το πρόβλημα ασφάλισης τους.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας