Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2013 στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος, όπου από τις 11 Ιανουαρίου ευρισκόταν η Τιμία Κάρα του Αγίου ιερομάρτυρος Ραφαήλ εκ της νήσου Λέσβου, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
Αρχιερατικό συλλείτουργο την τελευταία μέρα παρουσίας της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ στη Χαλκίδα
Αρχιερατικό συλλείτουργο την τελευταία μέρα παρουσίας της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ στη Χαλκίδα

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Θεοφιλεστάτος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, των συνοδών Κληρικών του Θεοφιλεστάτου και Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Η παρουσία του Θεοφιλεστάτου κ. Αγαθαγγέλου πλήρωσε με χαρά τον Κλήρο και τον Λαό της Χαλκίδος, ιδιαίτερα μάλιστα κατ’ αυτή την ημέρα, οπότε και εορτάζει τα ονομαστήριά του, αφού γεννήθηκε και ανατράφηκε στην Πόλη της Χαλκίδος, συνδέθηκε «εξ’ απαλών ονύχων» με την Τοπική Εκκλησία, χειροθετήθηκε αναγνώστης από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Α΄ και διηκόνησε ως λαϊκός κατηχητής μέχρι τότε που εχειροτονήθη Διάκονος και Πρεσβύτερος στην όμορη Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, δια των σεπτών χειρών του τότε Μητροπολίτου και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Προσφωνώντας τον εορτάζοντα Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον επιτελικό αυτόν ιεραποστολικό οργανισμό της Εκκλησίας μας και στην αγάπη με την οποία τιμά την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, αλλά και τα αισθήματα σεβασμού και αγάπης που τρέφει για το πρόσωπό του ο ιερός Κήρος και ο ευσεβής Λαός της Χαλκίδος.

Ο Θεοφιλέστατος αντιφωνώντας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τους καλούς του λόγους και, κυρίως, για το ότι, όπως είπε, κάθε φορά που έρχεται στην γενέτειρά του Χαλκίδα, επιβεβαιώνει το δώρο της αγάπης του Θεού και των αδελφών του και παρεκάλεσε να μην τον λησμονεί κανένας στις προσευχές του.

Στη Θεία Λειτουργία διηκόνησαν θαυμάσια το ιερό αναλόγιο ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Γεώργιος Γερογιάννης, Καθηγητής Μουσικής και Πρόεδρος του ενταύθα Συλλόγου των Ιεροψαλτών και ο κ. Κωνσταντίνος Κουτσουρός, Πρωτοψάλτης στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφρατίου.

Η ημέρα αυτή (23-1-2014) ήταν και η τελευταία της παρουσίας της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ στην Χαλκίδα, ο οποίος επί δεκαήμερο γέμισε με αμέτρητη Χάρη Θεού και ευλογία την Τοπική μας Εκκλησία.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery


Αρχή της σελίδας