Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με κέντρο αναφοράς το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου ξεκίνησε η εφαρμογή του Προγράμματος Τηλεϊατρικής της Vodafone στα απομακρυσμένα χωριά της Νότιας Εύβοιας.
Το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone στις απομακρυσμένες περιοχές της Νότιας Εύβοιας
Το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone στις απομακρυσμένες περιοχές της Νότιας Εύβοιας

Η αρχή έγινε από τον Πλατανιστό, όπου με τη παρουσία του ίδιου του Διοικητή του Νοσοκομείου κου Τάσου Μίχα και του εκπαιδευμένου Ιατρού Γενικής Ιατρικής κου Ευστάθιου Λουμιώτη αρκετοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν τις δυνατότητες του νέου προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής στηρίζει τους γενικούς και αγροτικούς ιατρούς, ενώ προάγει την προληπτική ιατρική. Συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών μέσα από την έγκαιρη διάγνωσή τους και παράλληλα καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους, στον τόπο κατοικίας τους, καταργώντας γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς.

Με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών θα μπορούν να επισκέπτονται τα κατά τόπους περιφερειακά ιατρεία και να πραγματοποιούν τις ιατρικές τους εξετάσεις, όπως για παράδειγμα ένα καρδιογράφημα ή μια σπιρομέτρηση, οι οποίες με τη σειρά τους αποστέλλονται, μέσω του δικτύου της εταιρίας Vodafone σε ειδικευμένους ιατρούς στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Οι ειδικευμένοι Ιατροί παρέχουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση άμεσα και γρήγορα, με τον ίδιο τρόπο.

Στη περιοχή της Νότιας Εύβοιας το Πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε πρώτη φάση στο Πλατανιστό, στο Παραδείσι και Καλλιανού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Νοσοκομείο Καρύστου στο τηλ. 22243-50100.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας