27/1/2014 - Τελευταία ενημέρωση στις 27/1/2014 11:51:33 πμ
Συνεργασία του Βουλευτή Β' Αθηνών κ. Βασίλη Καπερνάρου με τον πολιτευτή Ευβοίας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ Σταύρο Μακαρίου, σε ερώτηση προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με το κλείσιμο γραφείων του ΙΚΑ και την κατάργηση θέσεων προσωπικού στην Εύβοια.

Σταύρος Μακαρίου και Βασίλης Καπερνάρος
Ο Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Αν. Ελ. κ.Βασίλης Καπερνάρος ενημερώθηκε από τον Σταύρο Μακαρίου για τις υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. που κλείνουν εσπευσμένα στο Μαντούδι, την Κύμη και το Αλιβέρι και έτσι αν συνυπολογισθούν το άσχημο οδικό δίκτυο και τα έξοδα μετακίνησης τότε καθίστανται επικίνδυνες, επίπονες και οικονομικά σύμφορες οι μετακινήσεις των ασφαλισμένων μελών και ιδιαιτέρως των κατοίκων της νήσου Σκύρου προς την κεντρική υπηρεσία της Χαλκίδας.
Τίθενται, λοιπόν, τα κάτωθι ερωτήματα:
- Που οφείλεται η βεβιασμένη απόφαση της άρσης λειτουργίας των υποκαταστημάτων του Ι.Κ.Α. σε περιοχές της Εύβοιας;
- Με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπισθεί η ήδη χρονοβόρα και εις βάρος των ασφαλισμένων διαδικασία χορήγησης συντάξεων στην Εύβοια;
- Ποιος ο σχεδιασμός για τη χρησιμοποίηση των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα; Θα διατεθούν στην κεντρική υπηρεσία Χαλκίδας προς εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ορισμένοι εξ' αυτών;