Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι αυξήσεις αφορούν τους μισθούς περίπου 268.500 εν ενεργεία στελεχών και απόστρατων σε ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας.
Ελληνική Αστυνομία
Ελληνική Αστυνομία

Ειδικότερα η απόφαση θα επηρεάσει τις αποδοχές σε αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και υπηρετούντες στους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων (στρατός ξηράς, πολεμικό ναυτικό και πολεμική αεροπορία).

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να προβλεφτεί και αναδρομική επιστροφή των ποσών που ψαλιδίστηκαν, ενώ οι αυξήσεις μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 1.000 ευρώ τον μήνα για κάποιες κατηγορίες.

Εάν επανέλθουν πλήρως μισθοί και επιδόματα στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 τότε οι ένστολοι θα πρέπει να περιμένουν εκτός από την αύξηση στον βασικό μισθό και αύξηση στο επίδομα εξομάλυνσης, στο επίδομα ειδικής απασχόλησης, στο επίδομα θέσης και αυξημένης ευθύνης, αλλά και στα επιδόματα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και ειδικών συνθηκών, όπως και στα επιδόματα που αφορούν στη διοίκηση μονάδων.

Σύμφωνα με τα "Τα Νέα" αυξήσεις από 2,3% έως και 12% στις μηνιαίες μεικτές αποδοχές τους αναμένεται να δουν οι αστυνομικοί καθώς στα επίπεδα αυτά κινήθηκαν στην περίπτωση τους οι μισθολογικές μειώσεις.

-Για παράδειγμα ένας άγαμος ανθυπαστυνόμος με 12 έτη υπηρεσίας είχε απώλειες 136,04 ευρώ τον μήνα με το ισχύον καθεστώς, καθώς οι μηνιαίες μεικτές αποδοχές του με πενθήμερα και 48 ώρες νυχτερινά περιορίστηκαν από 1.794,64 ευρώ στα 1.658,6 ευρώ.

-Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στον κλάδο του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και του Λιμενικού. Μετά τις περικοπές αρχιπύραρχος έγγαμος με δυο παιδιά έχασε 853 ευρώ το μήνα, επιπυραγός επίσης έγγαμος με δύο παιδιά εμφάνισε απώλειες 211,76 ευρώ, ενώ έγγαμος ανθυποπυραγός είχε μείωση 82,96 ευρώ και υπαρχιπυροσβέστης άγαμος είδε τις αποδοχές του να περικόπτονται κατά 65 ευρώ.

-Μισθολογική ενίσχυση θα έχουν, φυσικά, και οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις. Οι στρατιωτικοί με προϋπηρεσία από 9 έως 26 χρόνια είχαν συνολική ετήσια μείωση αποδοχών από 11,95% έως 13,1%. Σύμφωνα με τη μελέτη οι απώλειες σε ετήσια βάση για τις ίδιες κατηγορίες στρατιωτικών ξεκινούσαν από 1.680 και έφταναν έως 2.604 ευρώ.

-Στην περίπτωση των αγάμων, ένας λοχίας της κατηγορίας των επαγγελματιών οπλιτών θα έχει αύξηση ετήσιων αποδοχών κατά 1.326 ευρώ προκειμένου να επανέλθει στα 12.421 ευρώ που έπαιρνε έναντι των 11.095 σήμερα.

-Επιπλέον 872 ευρώ το χρόνο θα εισπράττει άγαμος λοχίας της κατηγορίας των ανώτερων στρατιωτικών σχολών υπαξιωματικών.

-Στους έγγαμους με δύο παιδιά κέρδος 697 ευρώ ετησίως θα έχει ένας στρατιώτης, 1.547 ευρώ ένας δεκανέας και 1.555 ευρώ ένας λοχίας της κατηγορίας των επαγγελματιών οπλιτών

Επιδόματα

Οφέλη θα έχουν οι ένστολοι και από την επικείμενη επαναφορά των διαφόρων επιδομάτων στα προ του νέου μισθολογίου επίπεδα.

Έτσι για παράδειγμα, το επίδομα ειδικής απασχόλησης θα πρέπει να επανέλθει στα 130,43 ευρώ μηνιαίως από 115 ευρώ σήμερα για το χαμηλόβαθμο προσωπικό, στα 175,6 ευρώ από 155 ευρώ για τους αξιωματικούς και στα 311,13 ευρώ από τα 225 ευρώ στα οποία είχε περιοριστεί για τους ανώτατους αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας.

Αντίστοιχη αύξηση θα έχει το επίδομα ειδικών συνθηκών στα 71,92 ευρώ καθώς και το επίδομα επιτελικής θέσης το οποίο θα διαμορφωθεί πλέον από 29,15 ευρώ έως 475,24 ευρώ ανάλογα με τη θέση ευθύνης.

Επίσης το επίδομα διοίκησης θα αυξηθεί και θα οριοθετηθεί από 47,77 ευρώ έως 119,01 ευρώ ανάλογα με τον βαθμό και το επίδομα εξομάλυνσης από 11,72 ευρώ έως 225,88 ευρώ.

Σε ειδικές περιπτώσεις προβλεπόταν επίσης επίδομα νυκτερινής εργασίας, που είχε μειωθεί σε 2,6 ευρώ την ώρα από 2,93 ευρώ και με πρόβλεψη οι νυχτερινές ώρες να μην υπερβαίνουν ετησίως τις 488. Χωρίς περικοπή είχε παραμείνει μόνο το επίδομα των 46 ευρώ για πρόσθετη αμοιβή για την έκτη ημέρα εργασίας.
 
Δεν επανέρχεται η εκτός έδρας αποζημίωση.
 
Ωστόσο, όπως γράφουν "Τα Νέα" ζημιωμένοι θα εξακολουθήσουν να είναι οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις, αφού ακόμη και μετά την απόφαση του ΣτΕ θα έχουν απώλειες. Αιτία είναι η παύση καταβολής των λεγόμενων Παγίων Ημερών Εκτός έδρας (ΠΗΕΕ) το οποίο δεν ήταν επίδομα που περιλαμβάνονταν στο ειδικό μισθολόγιο τους για αυτό και δεν αναμένεται να επανέλθει.

Τα Νέα
Δημοφιλή σήμερα

Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

18/3/2019
Αποτελεί πραγματικότητα πλέον η σύνδεση του Κολυμβητήριου Χαλκίδας με τον αγωγό Φυσικού Αερίου, γεγονός που σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση ενέρ...
Ανακοίνωση υποψηφίων του Συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία»

Ανακοίνωση υποψηφίων του Συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία»

18/3/2019
Η νυν και υποψήφια Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού με τον συνδυασμό «Δυναμική Πρωτοβουλία» ανακοίνωσε κάποιους από τους υποψηφίους συμβούλ...
Στην Β

Στην Β' Εθνική η ομάδα βόλευ ΟΠΕ Χαλκίδας

19/3/2019
Η ανδρική ομάδα του ΟΠΕ Χαλκίδας μετά από μια 6μηνη σκληρή μάχη, κόντρα σε ομάδες με λίγο πολύ επαγγελματικούς προσανατολισμούς και λειτουργία, αλλά και δύο ανεπανάληπτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας