Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λάζαρος Μακρής με τους Διοικητές και Υπηρεσιακά στελέχη όλων των Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Ανάμεσα στους Διοικητές και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς και Θηβών Κώστας Ρουσόπουλος, καθώς και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας Γιάννης Καρούζος.
Συνάντηση του Διοικητή Λάζαρου Μακρή με τους Διοικητές Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
Συνάντηση του Διοικητή Λάζαρου Μακρή με τους Διοικητές Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Με αφορμή το πρόγραμμα κατάρτισης που παρακολούθησαν οι νέοι Διοικητές την προηγούμενη εβδομάδα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) για την διαχείριση κρίσεων ο κ. Μακρής απαρίθμησε και μια σειρά πρόσφατων κρίσεων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς εργαζόμενοι και διοικήσεις όπως το τραγικό συμβάν των Τεμπών, του σεισμού της Στερεάς Ελλάδας, την νοσηλεία Σάββα Ξηρού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, την επιφυλακή και ετοιμότητα των Νοσοκομείων Τρικάλων και Άμφισσας κατά την φάση της εξέγερσης των φυλακών κ.ο.κ.  

«Υπάρχει ευσυνειδησία, υπευθυνότητα, εγρήγορση και ευαισθησία από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας» τόνισε καταληκτικά ως προς το παραπάνω θέμα ο Λάζαρος Μακρής.

Στη συνέχεια της σύσκεψης ετέθη υπόψη των Διοικητών ένας σαφής χρονοπρογραμματισμός δράσεων για το 2014, όπως αυτός αναλύθηκε σε πρόσφατη επιστολή που απέστειλε ο ίδιος, προγραμματισμός που τελεί υπό την στενή παρακολούθηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά και του Υπουργείου Υγείας.

«Μας ενδιαφέρει η παρακολούθηση των οικονομικών στοιχείων προκειμένου να έχουμε ευρύθμως λειτουργούντα Νοσοκομεία, χωρίς σπατάλες. Προτεραιότητα μας όμως πάντα είναι ο ασθενής και οι οικείοι του. Άλλωστε τα Νοσοκομεία κτίσθηκαν για τους ασθενείς.

Συνεπώς εμείς καλούμαστε να υπηρετήσουμε αφενός μεν τον ασθενή μέσω των υπηρεσιών που του προσφέρει το δημόσιο σύστημα υγείας, και αφετέρου το συμφέρον του φορολογούμενου πολίτη, μέσα από την χρηστή διοίκηση και την επιμονή μας στην καταπολέμηση όσων ψηγμάτων σπατάλης έχουν απομείνει ακόμη. Χρειάζεται λοιπόν με ακόμη μεγαλύτερη μεθοδικότητα και σχολαστικότητα να προωθήσουμε την Αναλυτική Λογιστική», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρής.

Τα άλλα θέματα που εξετάσθηκαν αμέσως μετά, ήταν η δυνατότητα εγκατάστασης πληροφοριακών συστημάτων που αφορούν σε διοικητικά και οικονομικά προγράμματα με αποτύπωση σε «real time» της κατάστασης, καθώς και σε προγράμματα απεικονιστικής ιατρικής που θα επιτρέψουν τα Νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας πρώτα απ’ όλα στην Ελλάδα να εισέλθουν στη νέα εποχή. 

Τέλος πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συνάντηση με τους υπευθύνους των προγραμμάτων ΕΣΠΑ ανά Νοσοκομείο προκειμένου να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που αφορά στην υλοποίηση των έργων που έχουν προγραμματισθεί και προωθηθεί μέχρι σήμερα.

«Ό,τι έργο προτάθηκε από τα Νοσοκομεία, αυτομάτως και αρμοδίως προωθήθηκε από την Υγειονομική Περιφέρεια και εντάχθηκε τόσο από την Ενδιάμεση Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όσο και της Στερεάς Ελλάδας.

Εναπόκειται λοιπόν στις υπηρεσίες των Νοσοκομείων πλέον να προχωρήσουν τις διαδικασίες με αποφασιστικότητα από εδώ και πέρα προκειμένου να έχουμε έμπρακτο αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε Ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Μακρής στο κλείσιμο της σύσκεψης.

Πηγή: trikalanews.gr
Δημοφιλή σήμερα

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

24/04/2018
Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά και τήρηση της νομιμιμότητας η θέση του ΟΛΝΕ για τα Αστέρια. ...
Ο Home Radio στηρίζει το Thessaloniki Street Food Festival 2018

Ο Home Radio στηρίζει το Thessaloniki Street Food Festival 2018

26/04/2018
Ένα Σαββατοκύριακο με πολύ φαγητό και μουσική, τρία μουσικά stages, δύο rest areas, kids corner και kitchen lab! Ο ραδιοφωνι...
Όλα έτοιμα για την Ανάβαση της Ριτσώνας

Όλα έτοιμα για την Ανάβαση της Ριτσώνας

25/04/2018
Όλα είναι έτοιμα για την Ανάβαση Ριτσώνας, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου 2018 και αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Valvoline Πρωταθλήματος Αναβάσεων....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας