Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λάζαρος Μακρής με τους Διοικητές και Υπηρεσιακά στελέχη όλων των Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Ανάμεσα στους Διοικητές και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς και Θηβών Κώστας Ρουσόπουλος, καθώς και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας Γιάννης Καρούζος.
Συνάντηση του Διοικητή Λάζαρου Μακρή με τους Διοικητές Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
Συνάντηση του Διοικητή Λάζαρου Μακρή με τους Διοικητές Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Με αφορμή το πρόγραμμα κατάρτισης που παρακολούθησαν οι νέοι Διοικητές την προηγούμενη εβδομάδα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) για την διαχείριση κρίσεων ο κ. Μακρής απαρίθμησε και μια σειρά πρόσφατων κρίσεων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς εργαζόμενοι και διοικήσεις όπως το τραγικό συμβάν των Τεμπών, του σεισμού της Στερεάς Ελλάδας, την νοσηλεία Σάββα Ξηρού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, την επιφυλακή και ετοιμότητα των Νοσοκομείων Τρικάλων και Άμφισσας κατά την φάση της εξέγερσης των φυλακών κ.ο.κ.  

«Υπάρχει ευσυνειδησία, υπευθυνότητα, εγρήγορση και ευαισθησία από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας» τόνισε καταληκτικά ως προς το παραπάνω θέμα ο Λάζαρος Μακρής.

Στη συνέχεια της σύσκεψης ετέθη υπόψη των Διοικητών ένας σαφής χρονοπρογραμματισμός δράσεων για το 2014, όπως αυτός αναλύθηκε σε πρόσφατη επιστολή που απέστειλε ο ίδιος, προγραμματισμός που τελεί υπό την στενή παρακολούθηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά και του Υπουργείου Υγείας.

«Μας ενδιαφέρει η παρακολούθηση των οικονομικών στοιχείων προκειμένου να έχουμε ευρύθμως λειτουργούντα Νοσοκομεία, χωρίς σπατάλες. Προτεραιότητα μας όμως πάντα είναι ο ασθενής και οι οικείοι του. Άλλωστε τα Νοσοκομεία κτίσθηκαν για τους ασθενείς.

Συνεπώς εμείς καλούμαστε να υπηρετήσουμε αφενός μεν τον ασθενή μέσω των υπηρεσιών που του προσφέρει το δημόσιο σύστημα υγείας, και αφετέρου το συμφέρον του φορολογούμενου πολίτη, μέσα από την χρηστή διοίκηση και την επιμονή μας στην καταπολέμηση όσων ψηγμάτων σπατάλης έχουν απομείνει ακόμη. Χρειάζεται λοιπόν με ακόμη μεγαλύτερη μεθοδικότητα και σχολαστικότητα να προωθήσουμε την Αναλυτική Λογιστική», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρής.

Τα άλλα θέματα που εξετάσθηκαν αμέσως μετά, ήταν η δυνατότητα εγκατάστασης πληροφοριακών συστημάτων που αφορούν σε διοικητικά και οικονομικά προγράμματα με αποτύπωση σε «real time» της κατάστασης, καθώς και σε προγράμματα απεικονιστικής ιατρικής που θα επιτρέψουν τα Νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας πρώτα απ’ όλα στην Ελλάδα να εισέλθουν στη νέα εποχή. 

Τέλος πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συνάντηση με τους υπευθύνους των προγραμμάτων ΕΣΠΑ ανά Νοσοκομείο προκειμένου να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που αφορά στην υλοποίηση των έργων που έχουν προγραμματισθεί και προωθηθεί μέχρι σήμερα.

«Ό,τι έργο προτάθηκε από τα Νοσοκομεία, αυτομάτως και αρμοδίως προωθήθηκε από την Υγειονομική Περιφέρεια και εντάχθηκε τόσο από την Ενδιάμεση Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όσο και της Στερεάς Ελλάδας.

Εναπόκειται λοιπόν στις υπηρεσίες των Νοσοκομείων πλέον να προχωρήσουν τις διαδικασίες με αποφασιστικότητα από εδώ και πέρα προκειμένου να έχουμε έμπρακτο αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε Ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Μακρής στο κλείσιμο της σύσκεψης.

Πηγή: trikalanews.gr
Δημοφιλή σήμερα

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

19/03/2017
Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση περιλαμβάνει ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2017 στη Χαλκίδα....
Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

22/03/2017
Ενημερωτική καμπάνια για το Σύνδρομο Down πραγματοποίησε το προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας μαζί με μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας...
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

23/03/2017
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην το...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας