Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων για το έτος 2014. Στη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε η εκλογή του νέου γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ο ορισμός των παραιτηθέντων από το Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη.
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες εκλογής του νέου γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την παραίτηση του Βασίλη Γουρνή, ο οποίος διορίστηκε αντιδήμαρχος του δήμου Ληλαντίων. Η πρόταση για νέο γραμματέα αφορούσε το όνομα της κ. Ελένη Αϊδινή. Η πρόταση φαίνεται όμως ότι άφησε αδιάφορο τον κ. Γιώργο Βλαχογιώργο, ενώ διακοσμητική και χωρίς ουσιαστικό ρόλο θεωρεί τη θέση του γραμματέα ο κ. Βαγγέλης Σταματούκος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε πει εξαρχής ότι θεωρούμε τη θέση του αντιπροέδρου και του γραμματέα στο προεδρείο είναι καθαρά θέσεις  διακοσμητικές και δεν έχουν κανένα ουσιαστικό ρόλο να διαδραματίσουν στη λειτουργία του οργάνου, άρα για αυτό δεν βάζουμε και κανέναν υποψήφιο για τη θέση του γραμματέα».

Από την άλλη ο κ. Γεώργιος Φραντζής δήλωσε ότι: «δεν ενδιαφέρομαι αλλά θέλω το Προεδρείο να συνεχίσει να βοηθάει τη διαδικασία ώστε να ακούγονται όλες οι απόψεις και από εκεί και πέρα δεν τίθεται θέμα να διεκδικήσουμε αυτή τη θέση. Η διαφωνία μας με το όλο θεσμικό πλαίσιο είναι που μας αποκλείει από επιτροπές και από άλλα σημαντικά όργανα και θέσεις που θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε με τις απόψεις μας».

Η πρόταση διορισμού της κ. Ελένη Αϊδινή ως γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου πέρασε ομόφωνα, εκτός από το λευκό του κ. Βαγγέλη Σταματούκου.

Με το πέρας ανάληψης της κ. Ελένης Αϊδινής των νέων καθηκόντων της,  ακολούθησε και ο ορισμός των παραιτηθέντων από το Δήμαρχο Χαλκίδας κ. Αθάνασιο Ζεμπίλη. Πιο αναλυτικά, μετά την παραίτηση του Κώστα Ρουσόπουλου από την Οικονομική Επιτροπή στη θέση του προτάθηκε ο κ. Αλέκος Αναστασίου. Ο κ. Μπάμπης Κώσταρος παραιτείται από Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και προτείνεται ο κ. Παναγιώτης Αναστασιάδης, ο κ. Παναγιώτης Αναστασιάδης παραιτείται από Πρόεδρος της ΔΕΚΗΣΑΧ και προτείνεται ο Φίλιππος Μακρής και στη θέση του κ. Βασίλειου Γουρνή, ο οποίος ήταν Πρόεδρος των Σχολικών Οργάνων Δευτερόβαθμιας Εκπαίδευσης προτείνεται ο κ. Φάνης Σπανός.

Μετά τα διαδικαστικά ζητήματα ακολούθησε η συζήτηση για τη λήψη αποφάσεων στα 27 θέματα ημερησίας διάταξης με τα περισσότερα να περνάνε κατά πλειοψηφία ή ομόφωνα. Ομόφωνα όμως πέρασε και το ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Παπουτσάνη, θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, με το Δημοτικό Συμβούλιο να δηλώνει ότι θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας