Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Από τις 2 Μαΐου έως και τις 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Σκουντέρι ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην φύση, την αλληλεγγύη, την οικολογία. Βασικό θέμα της εκδήλωσης είναι η σωστή διαχείριση των πόρων, η αποκέντρωση, η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων με επίκεντρο τον σπόρο συνδυασμένα με την λαϊκή μας παράδοση.
Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη φύση στο Σκουντέρι Ευβοίας
Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη φύση στο Σκουντέρι Ευβοίας

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η εκδήλωση γίνεται στον εγκαταλελειμμένο οικισμό ΠΥΡΓΟΣ- ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ του Δήμου Διρφύων -Μεσσαπίων της Κεντρικής Εύβοιας. Σε απόσταση 300 μέτρων από τον οικισμό υπάρχει περιφραγμένος χώρος στον οποίο υπάρχουν τρείς εκκλησίες, μισογκρεμισμένος μεσαιωνικό πύργος, στεγασμένος χώρος με τζάκια, μαγειρείο και τουαλέτες. Εκεί θα γίνει η εκδήλωση και εκεί θα φιλοξενηθούν όσοι αποφασίσουν να διανυχτερεύσουν στο χώρο. Φαγητό θα ετοιμάζεται στον χώρο και θα προσφέρετε δωρεάν (όπως όλα όσα θα προσφερθούν στην εκδήλωση) σε όλους όσους μείνουν στο χώρο.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ

Η απόσταση του οικισμού από την Χαλκίδα είναι τριάντα χιλιόμετρα και η πρόσβαση στον οικισμό γίνεται από όλα σχεδόν τα γύρω χωριά. Υπάρχει δρόμος από Στενή, Καμπιά, Πούρνο, Μίστρο. Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για ασφάλτινο δρόμο από τον Πούρνο αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα είναι έτοιμος έως την ημέρα της εκδήλωσης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η κεντρική ημέρα της εκδήλωσης είναι η Κυριακή 4 Μαΐου. Το Σάββατο το πρωί 3 Μαΐου θα γίνει συγκέντρωση καλλιεργητών και μετά της 18:00 φεστιβάλ μουσικής και χορού. Η Παρασκευή 2 Μαΐου είναι μόνο για τα παιδιά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Tην καλή σας διάθεση, την σκηνή σας και τα ποτά σας. Φαγητό θα βρείτε στον χώρο(μόνο για όσους μείνουν σε σκηνές). Όσοι βέβαια έχετε σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών που σας περισσεύουν καλό είναι να τους φέρετε και να τους μοιραστείτε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Παρασκευή 2 Μαΐου

«Hμέρα αφιερωμένη στα παιδιά-Περιβαντολλογική εκπαίδευση»

Τα παιδιά συμμετέχουν στην εκδήλωση με θέματα περιβαντολλογικά, οικολογίας, πολιτισμού. Θα αναπτύξουν τις δράσεις τους μέσα στο πανέμορφο τοπίο της περιοχής.

Σάββατο 3 Μαΐου

«Η ημέρα των καλλιεργητών»

Πρωί

Συγκέντρωση καλλιεργητών και ανταλλαγή απόψεων και σπόρων. Θα γίνουν
συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης , ανταλλαγές μεταξύ καλλιεργητών και εργαστήρια.

Θα στηθούν περίπτερα και θα φροντίσουμε για την φιλοξενία όλων όσων θέλουν να διανυκτερεύσουν σε σκηνές στο χώρο της εκδήλωσης.

Το μεσημέρι και το βράδυ θα προσφερθεί φαγητό στους συμμετέχοντες εκθέτες αλλά και σε όσους διανυχτερεύσουν στο χώρο.

Απόγευμα

«Τραγουδάμε για την ελευθερία των σπόρων»

Από τις 18:00 ξεκινάει η εκδήλωση με δρώμενα, χορωδίες, χορευτικά συγκροτήματα, ομιλίες και συναυλίες.

Παράλληλα στο χώρο θα προβάλλονται ντοκιμαντέρ, παιδικές παραστάσεις κ.λπ.

Κυριακή 4 Μαΐου

«Ημέρα των σπόρων» και «Παγκόσμια ημέρα Περμακουλτούρας»

Η κεντρική ημέρα της εκδήλωσης όπου θα μοιραστούν σπόροι και φυτά ντόπιων ποικιλιών. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει δρώμενα, εργαστήρια, παρουσιάσεις και πολλά άλλα πράγματα. Υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τους μικρούς μας φίλους.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα Sporoi Evias στο facebook και στην ομάδα Σκουντέρι στο facebook
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας