Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του και ένα απόσπασμα από ένα ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη, ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στο δήμο Χαλκιδέων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος
Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος

Η επιστολή του είναι η ακόλουθη:

Το Όχι είναι ο δύσκολος δρόμος, θέλει Αρετή και Τόλμη ν’αρνηθείς αυτό που πολλοί λαχταρούν ν’αποκτήσουν.

Το μόρφωμα του Καλλικράτη, όπως εφαρμόσθηκε, αντί για την λειτουργική ενσωμάτωση και ανάπτυξη των γειτονικών κοινωνιών, κατέληξε σε απαξίωση των Δημοτικών Δράσεων και Παρακμή.

Η Χαλκίδα παρά την εύνοια να ευρίσκεται στην πιο χαρισματική θέση της Μεσογείου από πλευράς γεωφυσικής έχασε ακόμη και την ταυτότητά της, είναι μια Πόλη χωρίς προσωπικότητα.

Η προικισμένη Αρτάκη έχει περιθωριοποιηθεί, οι πρώην Δήμοι Αυλίδας και Ανθηδώνας δεν αξιοποιήθηκαν, δεν έχουν ξεπεράσει ούτε τις κοινοτικές δομές τους, ενώ το Ληλάντιο, η μικρή Τοσκάνη, ζει την χειρότερη στην ιστορία του Περίοδο Παρακμής.

Το κλίμα επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από τη γενικότερη κοινωνικοπολιτική Παρακμή που έχει πλήξει και τον τόπο μας, η οποία και στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενθαρρύνει συμπεριφορές και πρακτικές ανάξιες για λειτουργούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δικαιολογημένες κατά συνέπεια οι έντονες και σε καθολικό επίπεδο προτροπές των Χαλκιδέων ακόμη και της μεγάλης πλειοψηφίας των υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, να διεκδικήσω το Δήμο με ομάδα “Έντιμων” και “Άφθαρτων” συμπολιτών μακριά από κομματικές δεσμεύσεις.

Αυτές με έθεσαν προ του βασανιστικού διλήμματος, γιατί είναι μεν γεγονός ότι μόνο τα τελευταία χρόνια έχω διαχειρισθεί οικονομικά μεγέθη που ξεπερνούν τα (70) εβδομήντα δισ. € και έχω συγκρουσθεί με μεγάλους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, κατά κοινή ομολογία έπραξα, όπως είχα υποχρέωση το καθήκον μου.

Όμως μολονότι τα οικονομικά και διοικητικά μεγέθη του Δήμου μας αποτελούν μικρογραφία συγκριτικά με όσα έχω διαχειρισθεί με προβληματίζουν.

Ενώ ταξίδεψα σε ωκεανούς με φοβίζει ο βαλτότοπος των Δημοτικών μας πραγμάτων.

Για τους λόγους αυτούς φαντάζει Ρομαντική Ουτοπία η πρόθεσή μου να διεκδικήσω τον Δήμο σε επίπεδο Ευγενούς Ιεραποστολής, χωρίς την αποδοχή των ευγενικών και χωρίς υστεροβουλία αφιλοκερδών προσφορών εργολάβων κ.λπ. προμηθευτών και με υποχρεώνει να αρνηθώ επιλέγοντας το ρόλο του ενεργού Χαλκιδέου πολίτη.

Ché fece… il gran rifiuto

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι να πούνε… Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναί - και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησή του… Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι Όχι θα ξαναέλεγε… Κι όμως τον καταβάλλει Εκείνο τ’Όχι -το σωστό- εις όλην την ζωήν του.

Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ
Δημοφιλή σήμερα

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Νοεμβρίου 2016 και στα καταστήματα της Χαλκίδας

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Νοεμβρίου 2016 και στα καταστήματα της Χαλκίδας

24/10/2016
Ξεκινά επίσημα την Τρίτη 1η Νοεμβρίου η έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου με τελευταία ημέ...
Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης-ΑΕΚ 55-81

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης-ΑΕΚ 55-81

22/10/2016
Με 26 πόντους έχασε από την ΑΕΚ ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στο Κλειστό της Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» στη Χαλκίδα....
Ευβοϊκές επιχειρήσεις και Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι

Ευβοϊκές επιχειρήσεις και Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι

24/10/2016
Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών προσέλκυσαν τα Ευβοϊκά προϊόντα που προβλήθηκαν στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας