Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή απέστειλε ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και στο Σύλλογο Φροντιστών με βασικό θέμα τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Νίκος Γεωργάτος
Νίκος Γεωργάτος

Η επιστολή του είναι η ακόλουθη:

Ως Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, αλλά κι εκ μέρους των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα ζήτημα που πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία καθώς μας αφορά όλους.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ μία τάση να πραγματοποιούνται εκδρομές αναψυχής σε μεγάλα εμπορικά κέντρα των Αθηνών (Mall κ.λ.π). Κατανοώ την ευχαρίστηση των μαθητών σας όταν βρίσκονται σε τέτοιους χώρους, οι οποίοι προσφέρονται για κάθε είδους αναψυχή, μιας και δεν αποτελούνται μόνο από εμπορικά καταστήματα. Θα πρέπει ωστόσο να κατανοήσετε, ότι με το να ενθαρρύνουμε τους νέους να επισκέπτονται τα εμπορικά κέντρα για τη διασκέδασή τους, ενισχύουμε την τάση που υπάρχει για υποβιβασμό της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης, κάτι που δεν είναι συμφέρον για κανέναν.

Αντιθέτως θα πρέπει να βρεθούν τρόποι στήριξης των τοπικών αγορών και υιοθέτησης μιας φιλοσοφίας η οποία θα αποτρέπει τους νέους από το να ξοδεύουν ή ακόμη και να επενδύουν αργότερα τα χρήματά τους στα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά τα οποία εξυπηρετούν κυρίως τα οικονομικά συμφέροντα ξένων επενδυτών.

Την ίδια φιλοσοφία θα πρέπει να αποκτήσουν και οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι σημαντικό να στηρίζουν ΜΟΝΟ την τοπική τους αγορά.

Έχει μεγάλη σημασία για το οικονομικό μέλλον της κάθε τοπικής κοινωνίας και κατ’ επέκταση της χώρας μας, να στηρίζουμε και να ενισχύουμε με κάθε τρόπο την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Με Τιμή

Ο Πρόεδρος

Γεωργάτος Νικόλαος
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας