Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ευβοίας κατά τη συνεδρίασή του, την 29η Ιουνίου 2009, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:


Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εύβοιας εκφράζει την αντίθεσή του στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, οπουδήποτε στη χώρα μας, για τον εγκλεισμό οικονομικών μεταναστών.

Είναι αδιανόητο, για μια πενταετία να πορευόμαστε χωρίς πολιτική στο σοβαρότατο αυτό πρόβλημα και ξαφνικά, αμέσως μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές, να ανακαλύπτει η πολιτεία ότι υπάρχει πρόβλημα και να το αντιμετωπίζει με τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Κάθε σοβαρή χώρα αντιμετωπίζει τα προβλήματα που υπάρχουν με συγκροτημένα σχέδια και επεξεργασμένες πολιτικές και δεν περιμένει να τα ανακαλύψει από τις δημοσκοπήσεις και τα μηνύματα εκλογικών αποτελεσμάτων για να τρέχει πανικόβλητη, όχι γιατί ένοιωσε την ανάγκη να λύσει το πρόβλημα, αλλά γιατί στοιχίζει πολιτικά.

Η Ελλάδα είναι χώρα που πριν αρκετές δεκαετίες γνώρισε πολύ μεγάλη μετανάστευση προς διάφορες περιοχές του κόσμου. Σήμερα άλλη μια Ελλάδα που αριθμεί εφτά περίπου εκατομμύρια, ζει και δημιουργεί σε άλλες χώρες σε ολόκληρη τη γη.

Η συντριπτική πλειονοψηφία των Ελλήνων μεταναστών έφυγε από την Ελλάδα, όχι γιατί το επέλεξε, αλλά αναγκαστικά για λόγους επιβίωσης.

Οι σημερινοί οικονομικοί μετανάστες και πολιτικοί πρόσφυγες, που προέρχονται κυρίως από την Αφρική και την Ασία, στον τόπο τους αντιμετωπίζουν σε κάθε βήμα τον θάνατο, είτε από πολέμους και πολιτικές διώξεις, είτε από την πείνα και τις αρρώστιες.

Στις μετακινήσεις τους, αλλά και στις χώρες υποδοχής γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από δουλεμπόρους, αλλά και από διάφορους εργοδότες που τους απασχολούν παράνομα, χωρίς ασφάλιση και χωρίς στοιχειώδη αμοιβή.

Το πρόβλημα επομένως δεν αφορά μόνο στις χώρες υποδοχής, όπως είναι η Ελλάδα, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, όπως και όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου που αντί να βοηθήσουν τις φτωχές χώρες να αναπτυχθούν, τις καθηλώνουν στην υπανάπτυξη και την φτώχεια με τις άδικες και άνισες ανταλλαγές και την εκμετάλλευση.

Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι η μαζική μετανάστευση και τα προβλήματα που την ακολουθούν.

Είναι ανάγκη οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στα σύνορα της και από τα πράγματα είναι χώρες υποδοχής, να συνεργαστούν και να διεκδικήσουν από την Ε.Ε. τις αναγκαίες πολιτικές και πιστώσεις για την άμβλυνση και αντιμετώπιση του προβλήματος.

- Η χώρα μας θα πρέπει να αντιμετωπίσει με επείγουσες διαδικασίες το αίτημα του πολιτικού ασύλου στις δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς πρόσφυγες, οι οποίοι θα πρέπει στη συνέχεια να διοχετευθούν και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

- Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόδοσης της Ελληνικής υπηκοότητας σε όσους έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

- Είναι παράλογο τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, δε γνώρισαν άλλη πατρίδα και νοιώθουν Έλληνες, ενηλικιώθηκαν, πήγαν σε Ελληνικά σχολεία να μην έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την Ελληνική υπηκοότητα

- Να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων και να αντιμετωπιστεί όχι μόνο ως Ελληνική υποχρέωση, αλλά ως πρόβλημα φύλαξης των συνόρων της Ε.Ε.

- Να υποχρεωθούν οι χώρες από τις οποίες φθάνουν μετανάστες, μετά από συμφωνίες, να υποδεχθούν εκ νέου για επαναπροώθηση τους μετανάστες.

- Να σταματήσει η διαδικασία του απάνθρωπου εγκλεισμού των οικονομικών μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να επιλεγούν άλλοι τρόποι φιλοξενίας κάτω από ανθρώπινες και υγιεινές συνθήκες διαμονής.

 
Δημοφιλή σήμερα

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

18/04/2018
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια...
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

21/04/2018
Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Βατώντα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας