Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπέβαλε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σε σχέση με τη λήξη διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Καθώς η ημερομηνία εκπνοής της διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων πλησιάζει, ο βουλευτής της Εύβοιας, ερωτά τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις ενέργειες που έχει αναλάβει, ώστε να απορροφηθούν οι σχολικοί φύλακες σε θέσεις του Δημοσίου.

Παράλληλα ερωτά τον Υπουργό αν προτίθεται να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να αναγνωριστούν ως συντάξιμα τα 5 έτη του προγράμματος (2001-2006), για τη διευκόλυνση συνταξιοδότησης τουλάχιστον 500 σχολικών φυλάκων.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Προς τον κ. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα: « Σχολικοί Φύλακες σε Διαθεσιμότητα».

Στις 23 Μαρτίου 2014 λήγει το οκτάμηνο διαθεσιμότητας για τους 2.234 σχολικούς φύλακες σύμφωνα με το άρθρο 82 του ν. 4172/2013. Όπως είχε αναγγείλει το Υπουργείο οι 2.234 υπάλληλοι θα αξιοποιούνταν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου. Ταυτόχρονα, έχουν γίνει δηλώσεις από αρμόδιους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ότι ένα μέρος των 11.500 απολύσεων του 2014 θα προκύψει από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας. Ωστόσο, το μόνο απτό που υπάρχει είναι η προ εβδομάδος έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επανατοποθέτηση 331 πρώην σχολικών φυλάκων που θα απασχολούνται στο εξής ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. Αυτό σημαίνει ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σχεδόν 1.800 σχολικοί φύλακες θα οδηγηθούν εκτός Δημοσίου.

Οι Σχολικοί Φύλακες από την πλευρά τους ζητούν σε πρώτο στάδιο να αναγνωριστούν τα πέντε έτη του προγράμματος (2001-2006) ως συντάξιμα ώστε ένας αρκετά μεγάλος αριθμός σχολικών φυλάκων περί τους 500-600 να συνταξιοδοτηθούν. Σε δεύτερο στάδιο ζητούν να μετακινηθούν σε υπηρεσιακές ανάγκες του Δημοσίου σύμφωνα με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους με ανάλογες Κ.Υ.Α..

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

α) Προτίθεσθε να αναγνωρίσετε τα 5 έτη του προγράμματος (2001-2006) ώστε να συνταξιοδοτηθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός σχολικών φυλάκων;

β) Σε τι ενέργειες θα προβείτε ώστε να μετακινηθούν οι υπάλληλοι αυτοί σε άλλες υπηρεσίες γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες στα Υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αλλά και στις Περιφέρειες, Δήμους (διαδημοτική κινητικότητα) φτάνουν προσεγγιστικά τις 4.280 ;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας