Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Βαγγέλης Αποστόλου, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στη Φθιώτιδα.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

«Βρισκόμαστε μπροστά σε δύο μεγάλες μάχες.

Η μία είναι η μάχη των ευρωεκλογών. Η μάχη αυτή είναι σημαντική γιατί έχει μεγάλη πολιτική σημασία. Επί της ουσίας θα είναι ένα δημοψήφισμα για την Ελλάδα που ξεθεμελιώνεται από τα Μνημόνια. Και ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία με την ψήφο του να στείλει ένα συντριπτικό μήνυμα αντίστασης και αλλαγής.

Εξίσου πολιτική και κρίσιμη, όμως, θα είναι και η μάχη στις Περιφέρειες. Την ξεκινάμε σήμερα απο την έδρα της περιφερειας, τη Λαμία. Για μας θα είναι και μάχη αξιών και εποχών. Οι δύο αντίθετοι πόλοι, γιατί πάντα στις μάχες τα στρατόπεδα είναι δύο, θα είναι το παλιό και το καινούργιο. Τώρα πια το νέο ταυτίζεται, ανεξαρτήτως ηλικίας, με τη νέα πολιτική συνείδηση που αργά και σταθερά αποκτούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Στις εκλογές αυτές η σύγκρουση των δύο κόσμων θα εκφραστεί με έναν και μοναδικό τρόπο, την επιλογή των ψηφοφόρων μπροστά στις κάλπες.

Ήδη τα δείγματα ότι αυτή η σύγκρουση σιγά - σιγά παίρνει σάρκα και οστά, δόθηκαν από τις πρώτες δημοσκοπήσεις. Οι Έλληνες δεν άγονται και φέρονται πια από τα μεγάλα κανάλια της τηλεόρασης, δεν καθοδηγούνται από εφημερίδες με παλαιοκομματικές νοοτροπίες, δε φοβούνται τους κομματικούς στρατούς.

Παλιότερα, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, κάθε υποψήφιος των μεγάλων κομμάτων εξουσίας υπολόγιζε σε μηχανισμούς που ξυπνούσαν από τη χειμερία νάρκη, και σε λίγο χρόνο κατάφερνε να μαζέψει σταυρούς, να βολέψει κόσμο σε επί τούτου δημιουργηθείσες θέσεις, να πουλήσει και να αγοράσει πολιτική συνείδηση. Δεν γίνεται όμως τώρα πια αυτό και κυρίως δεν το αναζητάει ο σύγχρονος Έλληνας ψηφοφόρος.

Η περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί και μακριά από στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Γιατι τα Τοπικά και Περιφερειακά κέντρα πρεπει να λειτουργούν και θα διαθέτουν ισχυρή συμμετοχή, επαρκή θεσμική δυνατότητα και μια κοινωνία πολιτών παρούσα και δρώσα.

Μόνον έτσι η αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει έναν αποφασιστικό παράγοντα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της πολιτικής και της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης των πόρων, πράγματα που αποτελούν ένα βασικό ζητούμενο σήμερα.

Ακόμη ένα ζητούμενο για την υπηρέτηση της περιφερειακής συγκρότησης της Στερεάς Ελλάδας είναι να υπάρξουν εκείνες οι πολιτικές που θα στοχεύουν στη περιφερειακή ανάπτυξη και σύγκλιση των Περιφερειακών Ενοτήτων. Γι αυτό τα ζητήματα που αναφέρονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της ανάπτυξης πρέπει να σχετίζονται άμεσα με την αποκέντρωση.

Σε αυτή τη μάχη θέλουμε να συμπορευθούμε με πρόσωπα που τα διακρίνει η εντιμότητα, η συνέπεια, η φρέσκια σκέψη και κυρίως η διάθεση για δράση.

Οι συνδυασμοί που θα συγκροτηθούν δεν θα πέφτουν φυσικά από τον ουρανό. Θα είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, θα είναι σε στενή επαφή με τον κόσμο και τα ριζοσπαστικά τους προγράμματα, θα έχουν προκύψει από την επαφή και την αντιπαράθεση με τα πραγματικά προβλήματα.

Καταθέτω σήμερα 5 βασικές προτεραιότητες – δεσμεύσεις μας για τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

1)Μετάβαση από την περιφέρεια της ανεργίας στην περιφέρεια της εργασίας, της επανεκκίνησης της οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της αλληλεγγύης.

2)Ανασυγκρότηση στους τρεις τομείς της οικονομίας, πρωτογενής,μεταποίηση,τουρισμός-πολιτισμός, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της σε προϊόντα και υπηρεσίες.

3)Ενίσχυση των καινοτόμων πολιτικών στην Περιφέρεια με εναλλακτικές και οικολογικές πολιτικές, αποκαθιστώντας το περιβάλλον και προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους.

4)Δημιουργία μιας ανοικτής περιφέρειας, με ταυτότητα, με πόρους και αρμοδιότητες, μια περιφέρεια που θα δίνει τις ίδιες ευκαιρίες σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού και

5)Διεύρυνση της θεσμικής λειτουργίας εστιάζοντας στην συμμετοχή του πολίτη, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πολιτικές αποκέντρωσης, δημιουργώντας νέους θεσμούς και δομές στην περιφέρεια.

Η κάλπη των Περιφερειών θα αποτελέσει ταυτόχρονα κι ένα πραγματικό δημοψήφισμα ενάντια στη κυβέρνηση του μνημονίου και της υποτέλειας που στραγγαλίζει την αυτοδιοίκηση.

Γι αυτο και η νίκη στα δυο αυτά δημοψηφίσματα, δηλαδή των περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, θα είναι ιστορική θα είναι καταλυτική.

Θα είναι νίκη του λαού μας, νίκη της δημοκρατίας.

Σας διαβεβαιώνω οτι ξεκινώ αυτή τη μάχη με πολύ κέφι».
Δημοφιλή σήμερα

Με 230 πιστούς η 2η προσκυνηματική εκδρομή της Π.Ε. Ευβοίας προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο

Με 230 πιστούς η 2η προσκυνηματική εκδρομή της Π.Ε. Ευβοίας προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο

23/05/2017
Με 230 πιστούς πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προσκυνηματική εκδρομή της Περ...
Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

24/05/2017
Στα πλαίσια της κοινωνικής παρέμβασης αλλά και της συνεργασίας φορέων και Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2017 ο 1ος Ορ...
Τίμησε τη γενοκτονία των Ποντίων ο Σύλλογος Ευβοίας «Οι Κομνηνοί»

Τίμησε τη γενοκτονία των Ποντίων ο Σύλλογος Ευβοίας «Οι Κομνηνοί»

24/05/2017
Επιστολή με την οποία ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν στην τέλεση των τριήμερων εκδηλώσεων προς τιμήν της Ημέρας Μνήμης...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery


Αρχή της σελίδας