Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Βαγγέλης Αποστόλου. Στη σύντομη ομιλία του έκανε λόγο για ανατροπή της πολιτικής κατάστασης στη χώρα, για επικείμενη νίκη του λαού και της δημοκρατίας, ενώ παρουσίασε τις 5 βασικές προτάσεις-δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Στην ομιλία του Βαγγέλη Αποστόλου το παρών τους έδωσαν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιώργος Βλαχογιώργος, ο Βαγγέλης Ακριώτης, κ.α. μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον κ. Βαγγέλη Αποστόλου προλόγισαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Στουπής και ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς. Και οι δυο μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Βαγγέλη Αποστόλου, ενώ του ευχήθηκαν καλή δύναμη στον αγώνα του, δηλώνοντας ότι είναι όλοι στο πλευρό του.

Αρχικά το λόγο πήρε ο κ. Νίκος Στουπής, ο οποίος δήλωσε: «Ο Βαγγέλης ο Αποστόλου δεν έχει ανάγκη ούτε από ιδιαίτερες συστάσεις, ούτε από ιδιαίτερη παρουσίαση. Είναι γνωστός εδώ και χρόνια στον τομέα της Αριστεράς για τη δράση και το έργο που παράγει και έχει αποτελέσματα και σε πολύ δυσκολότερους καιρούς πολύ περισσότερο σε ευνοικούς καιρούς για την Αριστερά τους σημερινούς.

Η παράταξη στην οποία δουλεύαμε ως τώρα ομόθυμα και ομόφωνα έχει εκφραστεί υπερ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη και στα ίδια τα κομματικά όργανα, ομόφωνη ήταν η απόφαση για την υποστήριξη του. Δεν ήταν μόνο τα αυτοδιοικητικά κριτήρια που πρυτάνευαν σε μια τέτοια λογική, με την έννοια ότι ο Βαγγέλης είναι από τα πρώτα βιολιά στο κομμάτι της αγροτικής πολιτικής, της περιφερειακής ανάπτυξης, στο κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει θητέψει με επιτυχία αυτούς τους τομείς, αλλά κυρίως γιατί μπορεί να σηματοδοτήσει για την Περιφέρεια Στερεάς το σημαντικό πολιτικό διακύβευμα, να δώσει την πολιτική ώθηση για την πολιτική ανατροπή η οποία τώρα έρχεται.

Η παρουσία μου εδώ έχει και μια δεύτερη και μια τρίτη ανάγνωση. Η δεύτερη ανάγνωση είναι οι γεωτεχνικοί δεσμοί οι οποίοι μας δένουν με τον Βαγγέλη, αφού προερχόμαστε και οι δυο από τον κλάδο των γεωτεχνικών, συνεργαζόμαστε άψογα στα θέματα του πρωτογενή τομέα και βέβαια το τρίτο επίπεδο οι φιλικές σχέσεις οι οποίες τόσα χρόνια μας δένουν. Βαγγέλη καλή δύναμη, καλό κουράγιο και όλοι θα είμαστε εδώ να ενισχύσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της αριστεράς για ανατροπή και στην Περιφέρεια».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Γιάννης Σταθάς, ο οποίος δήλωσε: «Βρισκόμαστε εδώ για την πραγματική ανατροπή, για να έρθει κάτι πραγματικά καινούργιο στην Περιφέρεια μας και όχι να συνεχίσουμε όπως θέλουν κάποιοι με τα παλιά υλικά. Ο Βαγγέλης ο Αποστόλου είναι από εκείνους που εκπροσωπούν αυτό το καινούργιο, το φρέσκο σε ιδέες και όχι σε φρουρού και αρώματα. Ο Βαγγέλης είναι από τα πρόσωπα όπου είναι και σοβαρός το έχει αποδείξει, έμπειρος και είμαι σίγουρος ότι τη Δευτέρα το πρωί (την επομένη των εκλογών) θα είναι μια διαφορετική μέρα για τη Στερεά Ελλάδα γιατί σίγουρα θα έχουμε αλλάξει σελίδα. Καλή επιτυχία Βαγγέλη είμαστε όλοι δίπλα σου από όλους τους νομούς της Στερεάς, είμαστε όλοι μια γροθιά έτοιμοι για τη μεγάλη αλλαγή στον τόπο μας».

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Στερεά Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καταθέτω στη σημερινή μας πρώτη συνάντηση 5 βασικές προτεραιότητες – δεσμεύσεις μας για τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

1)Μετάβαση από την περιφέρεια της ανεργίας στην περιφέρεια της εργασίας, της επανεκκίνησης της οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της αλληλεγγύης.

2)Ανασυγκρότηση στους τρεις τομείς της οικονομίας, πρωτογενής, μεταποίηση, τουρισμός-πολιτισμός, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της σε προϊόντα και υπηρεσίες.

3)Ενίσχυση των καινοτόμων πολιτικών στην Περιφέρεια με εναλλακτικές και οικολογικές πολιτικές, αποκαθιστώντας το περιβάλλον και προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους.

4)Δημιουργία μιας ανοικτής περιφέρειας, με ταυτότητα, με πόρους και αρμοδιότητες, μια περιφέρεια που θα δίνει τις ίδιες ευκαιρίες σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού και

5)Διεύρυνση της θεσμικής λειτουργίας εστιάζοντας στην συμμετοχή του πολίτη, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πολιτικές αποκέντρωσης, δημιουργώντας νέους θεσμούς και δομές στην περιφέρεια.

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές αρκέστηκε να δηλώσει τα εξής: «Το Μάιο του 2014, θα βρεθούμε μπροστά σε δύο μεγάλες μάχες, που έχουν κυρίως και προεχόντως, πολιτική και ιδεολογική χροιά.

Η μία είναι η μάχη των ευρωεκλογών, όπου ο βασανισμένος από τα Μνημόνια ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία με την ψήφο του να στείλει στην Ευρώπη ένα συντριπτικό μήνυμα αντίστασης, αλλαγής, και αλληλεγγύης στις συμπάσχουσες χώρες.

Εξίσου πολιτική και κρίσιμη, όμως, θα είναι και η μάχη στις Περιφέρειες,
μια μάχη αξιών και εποχών, που θα βρει δύο αντίπαλα στρατόπεδα,-γιατί πάντα στις μάχες τα στρατόπεδα είναι δύο-, το παλιό και το καινούργιο. Την έκφραση του παλιού, που ο υποψήφιος των μεγάλων κομμάτων εξουσίας υπολόγιζε σε μηχανισμούς που πουλούσαν και αγόραζαν πολιτική συνείδηση δεν την αναζητάει πια ο σύγχρονος Έλληνας ψηφοφόρος… παλεύει να δημιουργήσει νέα πολιτική συνείδηση. Με την ψήφο τους στις Περιφέρειες, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, θα επιλέξουν μια νέα περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, η οποία πρέπει να λειτουργεί μακριά από στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις, έχοντας ως άμεσο στόχο την ισχυρή συμμετοχή, την επαρκή θεσμική δυνατότητα και μια κοινωνία πολιτών παρούσα και δρώσα».

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις και τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου δήλωσε:

«Τις επόμενες ημέρες θα σας παρουσιάσουμε τη στρατηγική και τους στόχους μας για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης ανάπτυξης της Περιφέρειας που θα υπηρετεί τις δεσμεύσεις μας αυτές.

Πιστεύουμε ότι σε όλη τη διαδρομή από σήμερα μέχρι τις εκλογές θα συναντηθούμε με μεγάλα τμήματα της κοινωνίας της Στερεάς Ελλάδας, που αντιλαμβάνονται την καθοριστική σημασία της Περιφερειακής συγκρότησης και της αποκέντρωσης τόσο για την ανάπτυξη όσο και για τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής ζωής του τόπου.

Σ΄ αυτή την κρίσιμη μάχη, οι επιλογές των προσώπων δε θα είναι τυχαίες, αλλά άμεσα συνδεδεμένες με τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα.

Τα πρόσωπα που θα ζητήσουμε να σας εκπροσωπήσουν θα είναι σε στενή επαφή με τον κόσμο, θα αναδυθούν από τις τοπικές κοινωνίες, έχοντας έρθει αντιμέτωποι οι ίδιοι με τα πραγματικά προβλήματα.

Στη μάχη των Περιφερειακών εκλογών, θέλουμε να συμπορευθούμε με πρόσωπα που τα διακρίνει η εντιμότητα, η συνέπεια, η φρέσκια σκέψη και κυρίως η διάθεση για δράση».

Κλείνοντας την ομιλία του δήλωσε: «Είναι βέβαιο ότι τόσο η κάλπη των Περιφερειών, όσο και των Ευρωεκλογών, θα αποτελέσουν ταυτόχρονα και ένα πραγματικό δημοψήφισμα ενάντια στη κυβέρνηση του μνημονίου και της υποτέλειας που στραγγαλίζει την αυτοδιοίκηση.

Και η νίκη, στα δύο αυτά δημοψηφίσματα, θα είναι ιστορική, θα είναι καταλυτική. Θα είναι νίκη του λαού μας, νίκη της δημοκρατίας».

Στο τέλος ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στις οποίες ο βουλευτής απάντησε με αμεσότητα και ευθύτητα, ενώ όλοι οι παριστάμενοι ευχήθηκαν στον βουλευτή καλή επιτυχία.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας