Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με δελτίο τύπου της η δημοκρατική πρωτοβουλία «Με Λογισμό Και Μ΄ Όνειρο» καταθέτει το δικό της σχέδιο ανάπτυξης για το δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
Δημοτική Παράταξη «Με Λογισμό και Όνειρο»
Δημοτική Παράταξη «Με Λογισμό και Όνειρο»

Η επιστολή της είναι η ακόλουθη:

Όλοι εμείς που συγκροτούμε τη δημοτική πρωτοβουλία «Με Λογισμό Και Μ΄ Όνειρο» διεκδικούμε σε ένα σχέδιο ανάπτυξης του Δήμου μας  που στο κέντρο του θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με ξεκάθαρα οικολογικά, ριζοσπαστικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Θεωρούμε ότι η περιοχή μας διαθέτει δημιουργικούς ανθρώπους, τεράστιο φυσικό πλούτο και  έχει τη δυνατότητα να θρέψει και να κρατήσει τα παιδιά της εδώ.

Τρεις είναι για εμάς οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης του τόπου μας:

1. Ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας, όπου μέσα από την ενημέρωση,  τις απαραίτητες υποδομές και την πιστοποίηση, μπορεί να δώσει επώνυμα και καινοτόμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας,

2. Ο τομέας των υπηρεσιών, δίνοντας βάρος στο φυσικό περιβάλλον, στα ιστορικά και θρησκευτικά μας μνημεία, επιδιώκοντας έναν ποιοτικό τουρισμό χαμηλής έντασης σε όλη τη διάρκεια του χρόνου,

3. Η βιοτεχνική και η ήπια βιομηχανική δραστηριότητα,  με επίκεντρο την εξόρυξη και  επεξεργασία του λευκολίθου.  Σε αυτόν τον κλάδο είναι επιθυμητή κάθε μονάδα βιοτεχνίας  ή μεσαίας όχλησης βιομηχανία  που δεν θα ενοχλεί τους άλλους παραγωγικούς τομείς και δεν θα επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων.

Χαιρετίζουμε  την επανέναρξη της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Μαντούδι. Είναι θετική εξέλιξη και δημιουργεί ελπίδα. Καταγγέλλουμε όμως  την προσπάθεια χρησιμοποίησης ενός επιχειρηματικού εγχειρήματος σε προεκλογικά παιχνίδια.

Καλούμε την ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ να διαχωρίσει τη θέση της και να αποστασιοποιηθεί από αυτούς που χρησιμοποιούν το θεσμικό τους ρόλο και μοιράζουν υποσχέσεις για πρόσληψη στην Επιχείρηση. Είναι ανεπίτρεπτο δημοτικοί χώροι να μετατρέπονται σε γραφεία διαμεσολάβησης για προσλήψεις στην ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ.

Οι δημότες μας έχουν ανάγκη εργασίας, ταυτόχρονα όμως έχουν υπερηφάνια και αξιοπρέπεια. Μπορούν να ξεχωρίσουν το ψέμα και την κοροϊδία. Δεν θα γίνουν ακόμη μια φορά θύματα εξαπάτησης. Θα παρακάμψουν τους σύγχρονους μαυρογιαλούρους, που μπροστά στις εκλογές παίζουν με τη δυστυχία των συμπολιτών μας, εμπορεύονται ελπίδα, τάζοντας λίγες θέσεις εργασίας σε χιλιάδες ανέργους.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν όλους εμάς που θεωρούμε ότι ένα ΒΙΟΠΑ - Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Β΄(μεσαίας όχλησης) το οποίο περιλαμβάνει και το λευκόλιθο, φτάνει και περισσεύει για την περιοχή. Αντίθετα η επιμονή της Δημοτικής Αρχής για ΒΙΠΕ ενθαρρύνει την καχυποψία, το φόβο της μόλυνσης, την κοινωνική ένταση.

Χρόνια τώρα χορτάσαμε υποσχέσεις. Αντί καλύτερων ημερών ήρθε η κατάρευση της Χώρας και του τόπου μας. Αυτοί που διοίκησαν και χρεοκόπησαν το Δήμο μας, χωρίς ντροπή, ξανάρχονται για να ξανατάξουν. Στο χέρι μας είναι να τους καταλογίσουμε τις ευθύνες τους και να γυρίσουμε σελίδα : σε πρόσωπα, στη νοοτροπία της διοίκησης του Δήμου. Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.. Στο μυαλό μας και στην ψήφο μας είναι η λύση. Κανείς άλλος δεν θα μας σώσει.

Βασίλης Παζάρας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Δημοφιλή σήμερα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

18/04/2018
Η υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, που συνάρπασε το Αθηναϊκό κ...
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

12/04/2018
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα»...
Μουσική θεατρική παράσταση ετοιμάζουν οι μαθητές του μουσικού γυμνασίου Χαλκίδας

Μουσική θεατρική παράσταση ετοιμάζουν οι μαθητές του μουσικού γυμνασίου Χαλκίδας

17/04/2018
Μαθητές της Α Λυκείου του Μουσικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Χαλκίδας «Ν. Σκαλκώτας», ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας