Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ξεκίνησαν τα πρώτα μαθήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καρύστου, το οποίο εξ’ αρχής είχε θέσει ως στόχο ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Νικόλαος Μανώλης.
Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο δήμο Καρύστου
Ξεκίνησαν τα μαθήματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο δήμο Καρύστου

Στο δελτίο τύπου του δήμου Καρύστου επισημαίνεται ότι σκοπός της λειτουργίας του είναι η ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση για κάθε δημότη, η σύνδεση ή η επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία, η συμμετοχή του πολίτη στην «κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας» καθώς και η ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης των δημοτών στην αγορά εργασίας και της επαγγελματικής τους εξέλιξης, αλλά και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Την έναρξη των μαθημάτων χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος κα. Μαρία Κιούκη. Η Αντιδήμαρχος καλωσόρισε τους εκπαιδευόμενους και ανέφερε: "Η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς για μας. Πιστέψαμε πολύ στην ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας δομής και δουλέψαμε συστηματικά για τον σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).

Στόχος του κέντρου είναι να προσφέρει στους δημότες κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες. Ζούμε σε μια εποχή προκλήσεων. Η συνεχής επιμόρφωση και εξέλιξη είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσει κανείς την πρόσβαση, αλλά και την παραμονή του, στην αγορά εργασίας. Ακόμη και παραδοσιακές μορφές απασχόλησης στην περιοχή μας, όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία, απαιτούν στις μέρες μας νέες δεξιότητες και ικανότητες προσαρμογής στις ανάγκες και τους ρυθμούς της αγοράς. Για το λόγο αυτό, πιστεύουμε ότι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης μπορεί να λειτουργήσει, όχι μόνο σαν ένα μέσο δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, αλλά και ως μοχλός ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία.

Εύχομαι μαζί να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που μας προσφέρει αυτή η νέα δομή. Από την πλευρά μας είναι βέβαιο ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι στο Κ.Δ.Β.Μ. Καρύστου λειτουργούν ήδη τρία τμήματα, στις θεματικές "Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο" και "Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις". Η συμμετοχή των δημοτών είναι μεγάλη και σύντομα θα ξεκινήσουν μαθήματα και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα. Αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται όλη την διάρκεια του έτους στα δημοτικά καταστήματα και τα ΚΕΠ του δήμου. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Σοφία Γκουμάτση και στην κα Αθηνά Βερούχη, στα τηλέφωνα 2224350025 και 6979118736.
Δημοφιλή σήμερα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

18/04/2018
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια...
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

21/04/2018
Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Βατώντα...
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Χαλκίδα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Χαλκίδα

22/04/2018
Στη Χαλκίδα αναμένεται να βρεθεί την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, ο Υπουργός Εθνικής Πάνος Καμμένος, με αφορμή τον εορτασμό της Σχολής Πεζικού....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας