Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κατόπιν των μεγάλων ζημιών που προκάλεσαν οι σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Κεφαλονιάς και του Ληξουρίου, ο Δήμαρχος Καρύστου, κ. Νικόλαος Μανώλης, εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την παροχή συμβολικής οικονομικής βοήθειας στο Δήμο Κεφαλονιάς, ώστε να σηματοδοτήσει την αρχή μίας προσπάθειας αλληλεγγύης και στήριξης για την επούλωση των πληγών.
Ο Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης
Ο Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης

Με ομόφωνη απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο Καρύστου αποφάσισε να συνδράμει το Δήμο Κεφαλονιάς με το ποσό των 5.000 €.

Εκτός από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο Δήμαρχος Καρύστου έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ιωάννη Μιχελάκη, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη, και τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την οποία τονίζει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τη στήριξη της σεισμόπληκτης περιοχή.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

"Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Δήμος Κεφαλονιάς και οι δημότες του βιώνουν, τη δεδομένη στιγμή, μία δύσκολη δοκιμασία, εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών. Η Κεντρική Διοίκηση της χώρας μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολο της, καθώς και οι ανεξάρτητοι φορείς, πρέπει από κοινού να σταθούμε αρωγοί και να στηρίξουμε έμπρακτα την προσπάθεια επούλωσης των πληγών.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνω, ως Δήμαρχος Καρύστου, θα προτείνω στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τη λήψη απόφασης για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στο Δήμο Κεφαλονιάς, απόφαση η οποία θα σας κοινοποιηθεί άμεσα.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη βοήθεια, θα πρέπει να προέλθει από τους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης της χώρας μας. Σας προτείνω, λοιπόν, η επόμενη δόση της τακτικής επιχορήγησης για όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να περιοριστεί κατά 1% και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να αποδοθεί στο Δήμο Κεφαλονιάς.
Παρακαλούμε, επίσης, τον αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, όπως στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίαση της Ολομέλειας, να θέσει το θέμα προς ψηφοφορία, ώστε και οι 300 αντιπρόσωποι μας στο Κοινοβούλιο, να συνεισφέρουν μέσω της βουλευτικής τους αποζημίωσης, είτε ένα μισθό εξολοκλήρου είτε τμηματικά ή αναλόγως του ποσού που θα αποφασίσουν.
Θεωρούμε ότι η παροχή βοήθειας προς το Δήμο Κεφαλονιάς και στους κατοίκους της, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές, αποτελεί ηθική μας υποχρέωση. Σε τούτες τις δύσκολες ώρες, οι συμπατριώτες μας Κεφαλλονίτες δεν πρέπει να μείνουν μόνοι. Σας καλώ, λοιπόν, να αποδείξουμε στην πράξη την συμπαράσταση μας και να δείξουμε ότι οι αρετές της αλληλεγγύης και του πατριωτισμού αποτελούν οδηγό για να ξεπεράσουμε, ενωμένοι, την κρίση.
Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας και είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστείτε."

 
Δημοφιλή σήμερα

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...
Ο Δήμος Χαλκιδέων παρουσίασε τον Απολογισμό των Πεπραγμένων του 2017

Ο Δήμος Χαλκιδέων παρουσίασε τον Απολογισμό των Πεπραγμένων του 2017

19/04/2018
Ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής για το έτος 2017, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ειδικής δημόσιας συνεδρί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας