Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2014, το Πρόγραμμα Κατάρτισης Νέων Γεωργών με θέμα: «Ζωϊκή παραγωγή-μελισσοκομία-φυτική παραγωγή». Το πρόγραμμα διοργάνωσε το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης. Με αυτό ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των νέων αγροτών.
ι δεκαέξι Νέοι Γεωργοί που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα Κατάρτισης.
ι δεκαέξι Νέοι Γεωργοί που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα Κατάρτισης.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν υποχρεωτικά δεκαέξι Νέοι Γεωργοί (Κτηνοτρόφοι- μελισσοκόμοι- πτηνοτρόφος – παραγωγός σαλιγκαριών) από την Εύβοια οι οποίοι έχουν χρηματοδοτηθεί για τις επενδύσεις τους στην γεωργική παραγωγή από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και η κατάρτιση αποτελούσε μέρος των δεσμεύσεών τους. Τώρα που ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα οι καταρτισθέντες δικαιούνται πλέον να λάβουν και την τελευταία δόση της χρηματοδότησης του επιχειρησιακού επενδυτικού προγράμματος που υλοποιούν. Το Πρόγραμμα  είχε διάρκεια εκατό πενήντα ωρών και αναπτύχθηκαν είκοσι πέντε (θεματικές ενότητες) ενώ έγιναν και δύο πρακτικές ασκήσεις επίσκεψη σε Τυροκομείο, και  σε Μελισσοκομική Εκμετάλλευση της περιοχής.

Το Πρόγραμμα διεξήχθη στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και είχε την συμπαράσταση της Περιφέρειας.

Δομές, όπως το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης, έχουν ζωτική σημασία για την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα, εφόσον οργανωθούν και λειτουργήσουν σε νέα βάση αξιοποιώντας τις σύγχρονες μεθόδους κατάρτισης ενηλίκων και κυρίως εντάσσοντας στις θεματικές της κατάρτισης ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων στηρίζοντας τόσο του Νέους Γεωργούς όσο και ενθαρρύνοντας την προώθηση νέων δομών οργάνωσης της παραγωγής.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας