Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι μαθητές της Α τάξης του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας στις 29 Ιανουαρίου επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.
Το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών
Το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα πλούσια εκθέματα της Κυκλαδικής, Μυκηναϊκής, Αρχαϊκής, Κλασσικής, Ρωμαϊκής και Ελληνιστικής εποχής, αλλά και από τα ευρήματα στον προϊστορικό οικισμό της Θήρας. Παιδιά και καθηγητές  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ξενάγηση στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων και στάθηκαν με θαυμασμό μπροστά στον πρώτο αναλογικό υπολογιστή που δημιουργήθηκε από τους προγόνους μας 2000 χρόνια πριν. Σε συζήτηση που ακολούθησε, οι μαθητές διατύπωσαν τις απόψεις τους για το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και την προσφορά του σε όλο τον κόσμο. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Κρητικού Ελένη, Χατζηνικολάου Ελένη, Κορδώνης Δημήτριος και Κρινή Αικατερίνη.

Την ίδια ημέρα οι μαθητές της Β Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα, δίπλα στη ρωμαϊκή αγορά. Το μουσείο εγκαινιάστηκε το 1991 και βασίζεται στη συλλογή από 1200 ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα από τον 18ο αιώνα έως τις μέρες μας, καρπός 40χρονης έρευνας και μελέτης του μουσικολόγου Φοίβου Ανωγειανάκη που δώρισε τη συλλογή του στο ελληνικό Δημόσιο το 1978. Οι μαθητές άκουσαν, συζήτησαν και βίωσαν τη γνώση μουσικών οργάνων, με κριτήριο το υλικό το οποίο πάλλεται για να δώσει ήχο. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες που εναλλάξ ήλθαν σε επαφή με όργανα, έθιμα και τελετουργίες που συνοδεύονται με αυτά μέσα από οτικοακουστικό υλικό. Στη συνέχεια είχαν βιωματική προσέγγιση με τα όργανα αλλά και την παρουσιάσή τους κατά οργανολογικούς τύπους, σε βιτρίνες από κρύσταλλο με δίγλωσσες επεξηγήσεις, αλλά και ένα ειδικό σύστημα ακουστικών σε κάθε βιτρίνα με μουσικά παραδείγματα. Η παρουσίαση ήταν άψογη και ο ενθουσιασμός μεγάλος, όχι μόνο από τους μαθητές αλλά και από τους καθηγητές.

Στην επίσκεψη συνόδευσαν τους μαθητές οι εκπαιδευτικοί Λουκαδάκη Σωτηρία, Σταματούκου Παρασκευή, Παπαγεωργίου Ελένη, Παναγιώτου Αφροδίτη, Λιάνα-Τολίκα Σταυρούλα και Πέτρου Αλέξανδρος.
Δημοφιλή σήμερα

Βιβλιοθήκη Χαλκίδας: το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας για τον Αύγουστο

Βιβλιοθήκη Χαλκίδας: το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας για τον Αύγουστο

24/07/2017
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας και αυτό το καλοκαίρι, υπόσχεται στους μικρούς της αν...
Στη Λαμία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο

Στη Λαμία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο

16/07/2017
Με βασικό άξονα τα ζητήματα ανάπτυξης και οικονομίας σχεδιάζουν στην κυβέρνηση το δεύτερο Περιφερειακό συνέδ...
Το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Λαμία παρουσία του Πρωθυπουργού

Το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Λαμία παρουσία του Πρωθυπουργού

25/07/2017
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνουν τις εργασίες του 2ου Περιφε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας