Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι μαθητές της Α τάξης του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδας στις 29 Ιανουαρίου επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.
Το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών
Το 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα πλούσια εκθέματα της Κυκλαδικής, Μυκηναϊκής, Αρχαϊκής, Κλασσικής, Ρωμαϊκής και Ελληνιστικής εποχής, αλλά και από τα ευρήματα στον προϊστορικό οικισμό της Θήρας. Παιδιά και καθηγητές  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ξενάγηση στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων και στάθηκαν με θαυμασμό μπροστά στον πρώτο αναλογικό υπολογιστή που δημιουργήθηκε από τους προγόνους μας 2000 χρόνια πριν. Σε συζήτηση που ακολούθησε, οι μαθητές διατύπωσαν τις απόψεις τους για το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και την προσφορά του σε όλο τον κόσμο. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Κρητικού Ελένη, Χατζηνικολάου Ελένη, Κορδώνης Δημήτριος και Κρινή Αικατερίνη.

Την ίδια ημέρα οι μαθητές της Β Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα, δίπλα στη ρωμαϊκή αγορά. Το μουσείο εγκαινιάστηκε το 1991 και βασίζεται στη συλλογή από 1200 ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα από τον 18ο αιώνα έως τις μέρες μας, καρπός 40χρονης έρευνας και μελέτης του μουσικολόγου Φοίβου Ανωγειανάκη που δώρισε τη συλλογή του στο ελληνικό Δημόσιο το 1978. Οι μαθητές άκουσαν, συζήτησαν και βίωσαν τη γνώση μουσικών οργάνων, με κριτήριο το υλικό το οποίο πάλλεται για να δώσει ήχο. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες που εναλλάξ ήλθαν σε επαφή με όργανα, έθιμα και τελετουργίες που συνοδεύονται με αυτά μέσα από οτικοακουστικό υλικό. Στη συνέχεια είχαν βιωματική προσέγγιση με τα όργανα αλλά και την παρουσιάσή τους κατά οργανολογικούς τύπους, σε βιτρίνες από κρύσταλλο με δίγλωσσες επεξηγήσεις, αλλά και ένα ειδικό σύστημα ακουστικών σε κάθε βιτρίνα με μουσικά παραδείγματα. Η παρουσίαση ήταν άψογη και ο ενθουσιασμός μεγάλος, όχι μόνο από τους μαθητές αλλά και από τους καθηγητές.

Στην επίσκεψη συνόδευσαν τους μαθητές οι εκπαιδευτικοί Λουκαδάκη Σωτηρία, Σταματούκου Παρασκευή, Παπαγεωργίου Ελένη, Παναγιώτου Αφροδίτη, Λιάνα-Τολίκα Σταυρούλα και Πέτρου Αλέξανδρος.
Δημοφιλή σήμερα

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Νοεμβρίου 2016 και στα καταστήματα της Χαλκίδας

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Νοεμβρίου 2016 και στα καταστήματα της Χαλκίδας

24/10/2016
Ξεκινά επίσημα την Τρίτη 1η Νοεμβρίου η έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου με τελευταία ημέ...
Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης-ΑΕΚ 55-81

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης-ΑΕΚ 55-81

22/10/2016
Με 26 πόντους έχασε από την ΑΕΚ ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στο Κλειστό της Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» στη Χαλκίδα....
Ευβοϊκές επιχειρήσεις και Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι

Ευβοϊκές επιχειρήσεις και Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι

24/10/2016
Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών προσέλκυσαν τα Ευβοϊκά προϊόντα που προβλήθηκαν στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας