Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε δηλώσεις προέβη ο Δήμαρχος Καρπενησίου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.
Κώστας Μπακογιάννης
Κώστας Μπακογιάννης

Οι δηλώσεις είναι οι ακόλουθες:

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αναδεικνύεται, για άλλη μια φορά, η σημασία της ανάγκης χάραξης και υλοποίησης ολοκληρωμένης αναπτυξιακής αγροτικής πολιτικής.

Ο πρωτογενής τομέας και η παραγωγή θα γίνει αιχμή της ελληνικής οικονομίας, όταν αγρότες, κυβέρνηση και περιφέρεια καταλήξουμε σε ένα κοινό σχέδιο που ενώνει και δε διχάζει. Για το λόγο αυτό, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η θέσπιση ενός σύγχρονου πλαισίου που θα δώσει μακροπρόθεσμες λύσεις στο αγροτικό ζήτημα. Λύσεις που θα προκύψουν μόνο μέσα από έναν ευρύ, θεσμοθετημένο εθνικό και περιφερειακό διάλογο, ο οποίος θα παραμερίσει τις διαφορές, και με μετριοπάθεια, υπομονή και συναινετική διάθεση, θα προτάξει το εθνικό συμφέρον πάνω και πέρα από κόμματα και συμφέροντα.

Στην προσπάθεια αυτή, είναι καταλυτικός ο ρόλος των ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων επενδυτικών προγραμμάτων που πρέπει να στοχεύουν στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

H σημερινή κατάσταση απαιτεί αμοιβαίες υποχωρήσεις, από όλες τις πλευρές. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να καταφεύγουμε στις γνωστές πρακτικές που ζημιώνουν τον απλό πολίτη . Μια κοινωνία θα ξαναχτιστεί όταν όλοι επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο και τις διεκδικήσεις μας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπορεί και υποχρεούται να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία ενός «πρόσφορου εδάφους» για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής. Μπορεί και υποχρεούται να πρωταγωνιστήσει στη διεκδίκηση, την ορθή κατανομή αλλά και την ορθή αξιοποίηση των πόρων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Χρήματα για πέταμα δεν υπάρχουν, γι αυτό οφείλουμε να διασφαλίσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ χρηματοδότησης και ταυτόχρονα να εντοπίσουμε τις ανάγκες και να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έλληνες αγρότες.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας