Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή απέστειλε ο δήμος Χαλκιδέων με την οποία συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού κατά της αύξησης στο τέλος διοδίων και της δημιουργίας νέων σταθμών στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού στην περιοχή τους.
Αθανάσιος Ζεμπίλης
Αθανάσιος Ζεμπίλης

Στην ίδια επιστολή τονίζει μάλιστα ότι ο δίκαιος αγώνας τους, δεν μπορεί ούτε να ενοχοποιείται ούτε να κατάδικάζεται.

Αναλυτικά η επιστολή του δήμου είναι η ακόλουθη:

Η σύλληψη και η απαγγελία κατηγοριών εναντίον του δημάρχου Ωρωπού Ι. Οικονομάκου καθώς και των τεσσάρων αντιδημάρχων και των δύο δημοτικών συμβούλων (όπως και των δύο προέδρων συλλόγων της περιοχής) για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης και πρόκληση σε εκτέλεση πλημμελήματος, συνιστούν καταδικαστέα απόπειρα ποινικοποίησης και καταστολής του δίκαιου αγώνα τους.

Από θεσμικούς φορείς που αντίθετα, παραμένουν απαθείς στη βία των προκρούστειων συμβάσεων για τους αυτοκινητοδρόμους και επιμένουν να αγνοούν ή να μην υπολογίζουν το μέγεθος των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της σαρωτικής αύξησης των τελών των διοδίων και των αλλεπάλληλων νέων σταθμών τους.

Ο Δήμος Χαλκιδέων βρίσκεται σε κοινή γραμμή με τους Δήμους Ωρωπού, Κηφισιάς και Μεγάρων.

Οι δήμαρχοι από κοινού, ως εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, επιχειρηματολόγησαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής (δυστυχώς, σε ώτα μη ακουόντων, αφού η Κυβέρνηση αποφεύγει τον διάλογο και απλώς τον ανέχεται σε τυπικό επίπεδο προσχημάτων).

Οι δήμαρχοι από κοινού έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση στα Διόδια Αφιδνών (με την Κυβέρνηση να αρνείται να εισακούσει τα δίκαια επιχειρήματα των τοπικών κοινωνιών).

Αποτελεί καθήκον όλων μας, φορέων και πολιτών, να αναδείξουμε την αγνόηση των αναγκών και των διαθέσεων των τοπικών κοινωνιών, να καταδείξουμε τις μεθοδεύσεις για παράλογη επιβάρυνσή τους στην υπηρεσία των υπερκερδών των -Ευρωπαίων και εγχώριων- μεγαλοεργολάβων και να δράσουμε, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση για την απόκρουση της επίθεσης-λεηλασίας των πολιτών των περιοχών μας και όσων χρησιμοποιούν το εθνικό οδικό δίκτυο.

Ο Δήμος Χαλκιδέων σταθερά, στο πνεύμα και το γράμμα της (από 09/12/13) ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καλεί την Κυβέρνηση να δεχθεί τις προτάσεις και τα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της περιοχής μας, του Ωρωπού, της Κηφισιάς και των Μεγάρων για κατάργηση των αυξήσεων στα τέλη διοδίων και μη εγκατάσταση νέων σταθμών τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Κυβέρνηση, αντί να ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες, ας αποδεχθεί ότι η δικαιολογημένη οργή, που έχει «χτυπήσει κόκκινο», νομοτελειακά οδηγεί σε αντίσταση και πάλη. Παντού: στον Ωρωπό, στην Κηφισιά, στα Μέγαρα, στη Χαλκίδα!

Όταν οι κυβερνώντες δεν θέλουν ή δεν μπορούν, τότε η κοινωνία οφείλει να αναλάβει να υπερασπιστεί τα δίκαιά της! Να τα διεκδικήσει και να τα κερδίσει!

Όταν η Πολιτεία δεν προχωράει τα ώριμα συγχρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκά κονδύλια έργα και αναστέλλει τα έργα από εθνικούς πόρους στο Δήμο Χαλκιδέων και συνολικότερα στο Νομό Ευβοίας, είναι προφανές ότι δεν ανταποκρίνεται προς τις υποχρεώσεις της. Στην πράξη, η εξαγγελθείσα επιβολή διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Σχηματαρίου-Χαλκίδας, δεν διαφαίνεται απλώς αλλά αποτελεί τη μόνη τους πρόβλεψη για τον τόπο μας.

Μετά και την αύξηση των τελών διοδίων στις Αφίδνες, η επιβολή διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Σχηματαρίου-Χαλκίδας δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Αφού επιλέγουν -και- τη Χαλκίδα ως πεδίο σύγκρουσης και αναμέτρησης με την τοπική κοινωνία, δεν μπορούμε να παριστάνουμε τους μακαρίως καθεύδοντες. Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε στην πράξη τους σχεδιασμούς τους.

Η Δημοτική Αρχή (στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της ευθύνης της εκπροσώπησης των πολιτών και της προάσπισης των συμφερόντων του τόπου και των ανθρώπων του) καλεί όλους τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής σε δράση ενάντια στην επιβολή διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου Χαλκίδας.

Το πολιτικό δυναμικό και το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου Χαλκιδέων, οι εργοταξιακές του δυνάμεις, τα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου θα τεθούν στην πρωτοπορία του αγώνα.

Και ως προς αυτό, καλούνται να λάβουν ξεκάθαρη θέση όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας: Θα συμπαρασταθούν έμπρακτα στο Δήμο Χαλκιδέων; Θα συμπαρατάξουν τις εργοταξιακές δυνάμεις, τα οχήματα και τα μηχανήματα της Περιφέρειας δίπλα δίπλα με αυτά του Δήμου Χαλκιδέων; Οι απαντήσεις τους –σε ένα από τα κομβικά ζητήματα των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών- αναμένονται.

Ήρθε ο καιρός, οι αρμόδιοι πολιτικοί και τεχνοκράτες της κεντρικής εξουσίας, να αναλάβουν επιτέλους μέρος από τις ευθύνες τους έναντι της Χαλκίδας και της Εύβοιας.

Δεν διαπραγματευόμαστε. Μία είναι η απάντηση: Αντίσταση!

Η αντίσταση είναι μονόδρομος!

Η ανατροπή είναι καθήκον και ευθύνη μας!
Δημοφιλή σήμερα

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...
Κ.Μαρκόπουλος: Φροντίστε να παραδώσετε την ΛΑΡΚΟ Α.Ε ανοιχτή στην Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Κ.Μαρκόπουλος: Φροντίστε να παραδώσετε την ΛΑΡΚΟ Α.Ε ανοιχτή στην Κυβέρνηση της Ν.Δ.

19/04/2018
Αυστηρή κριτική άσκησε ο Κώστας Μαρκόπουλος προς την Κυβέρνηση και την Διοίκηση τη...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας