Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επισπεύδεται η καταβολή στους περίπου 700.000 δικαιούχους του επιδόματος τέκνων για το 2014 κατά ένα τρίμηνο, σε σχέση με πέρυσι, λόγω της υποβολής των δηλώσεων από τις 20 Μαρτίου.

Κερδισμένοι θα είναι οι δικαιούχοι που θα υποβάλουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και το έντυπο της αίτησης Α21, μέσω του συστήματος ΤAXISNET.

Τα ποσά του επιδόματος κυμαίνονται από 120 ευρώ για δικαιούχους με ένα παιδί έως και 1.225 ευρώ, αν έχουν χαμηλό εισόδημα και πέντε παιδιά.

Πέρυσι οι πληρωμές ξεκίνησαν στις αρχές Ιουλίου, ενώ η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είχε αρχίσει στα τέλη Μαΐου.

Τα νέα δεδομένα έχουν εξεταστεί από το Υπουργείο Εργασίας όπως και από τον ΟΓΑ και, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», η κατεύθυνση είναι να γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές, ενώ στο τραπέζι είναι να τροποποιηθεί και η υπουργική απόφαση που ορίζει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα καταβολής των επιδομάτων.

Έτσι, για να αποφευχθεί η άσκοπη γραφειοκρατία και να είναι δυνατός ο καλύτερος έλεγχος των μη δικαιούχων του ΟΓΑ, δρομολογούνται πέντε αλλαγές:

1. Υποβολή φορολογικής δήλωσης και εκκαθάρισης από τις 20 Μαρτίου.

2. Όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα τέκνων μπορούν ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας εισοδήματος και με την άμεση εκκαθάρισή της να συμπληρώσουν το έντυπο Α21 για να πάρουν το επίδομα του πρώτου τριμήνου για το 2014.

3. Στο έντυπο Α21 και κατά την ηλεκτρονική υποβολή του οι δικαιούχοι θα βλέπουν άμεσα τα σφάλματα που πρέπει να διορθώσουν για να γίνει δεκτή η υποβολή του.

4. Η επιμέλεια των τέκνων όταν πρόκειται για διαζευγμένους δικαιούχους: πλέον δεν θα ζητείται δικαστική απόφαση για το ποιος έχει την επιμέλεια, αλλά θα αρκεί η κοινή δήλωση των συζύγων (επικυρωμένη από την αρμόδια αρχή) για το ποιος έχει την επιμέλεια των παιδιών και είναι δικαιούχος του επιδόματος.

5. Όταν πρόκειται για αλλοδαπούς που δηλώνουν αλλοδαπά παιδιά θα γίνεται πλήρης ταυτοποίηση για την αποφυγή καταστρατήγησης του μέτρου και είσπραξης χρημάτων από μη δικαιούχους.

Οι οικογένειες με ένα ή δυο παιδιά μπορούν να δουν εδώ τα πόσα που δικαιούνται, ενώ οι οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω μπορούν να δουν εδώ τα ποσά που δικαιούνται.

Πώς θα συμπληρωθεί το έντυπο Α21

Στο σύστημα ΤΑΧΙSNET βρίσκεται (στη διαδικτυακή εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος) και το έντυπο Α21, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά, αφού υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση, όσοι είστε δικαιούχοι των νέων επιδομάτων τέκνων.

Το έντυπο αυτό έχει τη μορφή ηλεκτρονικής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης. Το ποσό των επιδομάτων για το έτος 2014 θα κριθεί με βάση το συνολικό ύψος του οικογενειακού εισοδήματος που θα έχουν αναγράψει οι δικαιούχοι στη φορολογική δήλωση και τα στοιχεία που θα δηλώσουν στο Α21.

Σε κάθε περίπτωση, η χορήγηση του επιδόματος θα γίνεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων που θα έχουν δηλωθεί στη φορολογική δήλωση και στο έντυπο Α21, ενώ αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων και την κατάθεση προσφυγών ορίζεται ο ΟΓΑ.

Πηγή: zougla.gr
Δημοφιλή σήμερα

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...
Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού σε τροχαίο

Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού σε τροχαίο

18/04/2018
Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, σε τροχαίο με δίκυκλο εκτός υπηρεσίας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας